Νέα συνεργασία για την παραγωγή υδρογόνου με χρήση εγκαταστάσεων αεριοποίησης πλαστικών αποβλήτων

Νέα συνεργασία για την παραγωγή υδρογόνου με χρήση εγκαταστάσεων αεριοποίησης πλαστικών αποβλήτων

Οι εταιρείες Iwatani, Toyota Tsusho και JGC Holdings υπέγραψαν συμφωνία για τη διερεύνηση, μέσω κοινοπραξίας, της δυνατότητας παραγωγής υδρογόνου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα με χρήση εγκαταστάσεων αεριοποίησης πλαστικών αποβλήτων στην περιοχή του λιμανιού Nagoya, στην επαρχία Aichi της Ιαπωνίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει, μετά την επιλογή του έργου προς επιδότηση από τον New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO) τον Δεκέμβριο του 2021.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η περιοχή Chubu έχει υψηλές δυνατότητες όσον αφορά τη συλλογή πλαστικών αποβλήτων και την παραγωγή και χρήση υδρογόνου. Έτσι, οι τρεις εταιρείες συμφώνησαν να διερευνήσουν τη δυνατότητα παραγωγής υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Με τη σύναψη της βασικής συμφωνίας, οι τρεις εταιρείες θα ξεκινήσουν σύντομα τις βασικές εργασίες σχεδιασμού, με στόχο την έναρξη παραγωγής υδρογόνου μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Η χρήση πλαστικών αποβλήτων θα επιτρέψει τη σταθερή και φθηνή παροχή υδρογόνου. Το έργο έχει ως πρόσθετο αντικείμενο την προώθηση της χρήσης υδρογόνου σε τομείς όπως οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πιεστική ανάγκη μείωσης των εκπομπών COκαι σε διάφορες υπηρεσίες μεταφορών και λιμενικές εγκαταστάσεις. Επιπροσθέτως, στόχος είναι η χρήση του πράσινου υδρογόνου για συμβολή στην απαλλαγή των βιομηχανικών μονάδων από τις εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: safety4sea.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER