Νέα εγκατάσταση ανακύκλωσης των ελαστικών από φορτηγά ορυχείων στην Αυστραλία

Νέα εγκατάσταση ανακύκλωσης των ελαστικών από φορτηγά ορυχείων στην Αυστραλία

Μια εγκατάσταση ανακύκλωσης ελαστικών στη Βιομηχανική Περιοχή του αεροδρομίου Jandakot στη Δυτική Αυστραλία, για την οποία επενδύθηκαν 7 εκατομμύρια δολάρια, θα είναι σε θέση να ανακυκλώνει τα τεράστια ελαστικά των φορτηγών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία εξόρυξης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η απουσία κατάλληλου εξοπλισμού ανακύκλωσης σημαίνει ότι οι εταιρείες εξόρυξης της Δυτικής Αυστραλίας πρέπει να θάβουν χιλιάδες τόνους φθαρμένων ελαστικών βάρους έως και 5 τόνων το καθένα, συνήθως εντός των εγκαταστάσεων των ορυχείων. Η εγκατάσταση Complete Tire Solutions θα φιλοξενήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την κατάτμηση ελαστικών από επιβατηγά αυτοκίνητα, φορτηγά, οχήματα που χρησιμοποιούνται σε ορυχεία και κατασκευές σε μέγεθος 3mm.

Το τρίμμα καουτσούκ θα παραχθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές για χρήση στη βιομηχανία ασφάλτου της Δυτικής Αυστραλίας. Το εργοστάσιο θα αναπτύξει εξειδικευμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως αυτοματοποιημένου τεμαχιστή MT-Rex Tire Shear, ικανό να επεξεργαστεί ελαστικά OTR έως και 63" σε λιγότερο από μία ώρα, χωρίζοντας τα ελαστικά σε πιο διαχειρίσιμα κομμάτια.

Το έργο έχει δεχθεί χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Ταμείου Ανακύκλωσης που διαθέτει η χώρα και θα ωφελήσει σημαντικά την περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας μέσω της τόνωσης της οικονομίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Επίσης, με ετήσια ικανότητα επεξεργασίας άνω των 9.000 τόνων, το έργο θα βοηθήσει την Δυτική Αυστραλία να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της απαγόρευσης εξαγωγής απορριμμάτων ελαστικών.

Η κατασκευή του έργου πρόκειται να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες.

Πηγή: Australian Mining

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER