Η Stellantis υπογράφει συμφωνία με την Element 25 για προμήθεια θεϊικού μαγγανίου για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Η Stellantis υπογράφει συμφωνία με την Element 25 για προμήθεια θεϊικού μαγγανίου για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Η Stellantis N.V. και η Element 25 Limited ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την προμήθεια μονοένυδρου θεϊικού μαγγανίου ποιότητας μπαταρίας, υψηλής καθαρότητας στη Stellantis για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα (EV). Η πενταετής συμφωνία προβλέπει ότι οι αποστολές, συνολικής ποσότητας 45 κιλοτόνων, θα ξεκινήσουν το 2026 και δίνεται η επιλογή για παράταση του χρόνου προμήθειας και της ποσότητας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Element 25 θα προμηθευτεί το υλικό από το έργο Butcherbird στη Δυτική Αυστραλία και σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα επεξεργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Stellantis θα πραγματοποιήσει επένδυση ιδίων κεφαλαίων στην Element 25.

«Η δέσμευσή μας για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας έξυπνης αλυσίδας εφοδιασμού για να διασφαλίσουμε ότι ανταποκρινόμαστε στην επιθυμία των πελατών μας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis. «Τα ηλεκτρικά οχήματα που προσφέρουν πρωτοποριακή εμπειρία στους πελάτες στην πρόωση, τη συνδεσιμότητα και την ευκολία είναι βασικά στο στρατηγικό μας σχέδιο «Dare Forward 2030» που προσφέρει ασφαλή, καθαρή και οικονομικά προσιτή μετακίνηση».

Η συμφωνία με την Element 25 ενισχύει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Stellantis, η οποία περιλαμβάνει την εξασφάλιση σημαντικών προμηθειών πρώτων υλών για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV). Το μαγγάνιο είναι ένα βασικό στοιχείο σταθεροποίησης της καθόδου των μπαταριών EV.

Ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030, η Stellantis ανακοίνωσε σχέδια για την επίτευξη του 100% του μείγματος πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων BEV στην Ευρώπη και του 50% του μείγματος πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών BEV στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030. Η Stellantis στοχεύει να να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2038, με σημείο-ορόσημο τη μείωση κατά 50% έως το 2030.

Η Stellantis σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 στην ηλεκτροκίνηση και ανάπτυξη λογισμικού, ενώ στοχεύει να συνεχίσει να είναι 30% πιο αποτελεσματική από τη βιομηχανία σε σχέση με τις συνολικές δαπάνες Capex και Ε&Α έναντι των εσόδων.

«Η υποστήριξη της Stellantis στην Element 25 για θεϊικό μαγγάνιο ποιότητας μπαταρίας είναι ψήφος εμπιστοδύνης σε εμάς από μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και επικυρώνει τα σχέδιά μας να γίνουμε σημαντικός, μακροπρόθεσμος, προμηθευτής υλικών μπαταριών για την κάλυψη της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Element 25, Justin Brown.

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους της Stellantis για την απεξάρτηση από άνθρακα και την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν μερικούς από τους πιο φιλόδοξους στον κλάδο και έχουμε δεσμευτεί να επιτύχουμε τους συμφωνημένους στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας».

Πηγή: BatteryIndustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER