Η Shell δημιουργεί μια ισχυρή κοινοπραξία για να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της εξορυκτικής βιομηχανίας

Η Shell δημιουργεί μια ισχυρή κοινοπραξία για να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της εξορυκτικής βιομηχανίας

Η νέα, πιλοτική, ολοκληρωμένη πρόταση της Shell στον τομέα της εξόρυξης στοχεύει να βοηθήσει τη βιομηχανία να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργική απόδοση ή ασφάλεια.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Στις 12 Οκτωβρίου 2022, η Shell ανακοίνωσε την ίδρυση μίας εννεαμελούς κοινοπραξίας που θα στοχεύει στην παροχή λύσεων εξηλεκτρισμού για εξορυκτικές μονάδες. Οι εταιρείες Skeleton, Microvast, Stäubli, Carnegie Robotics, Heliox, Spirae, Alliance Automation, Worley και Shell, συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν λύσεις για οχήματα που χρησιμοποιούνται στον τομέα της εξόρυξης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και διαλειτουργικό σύστημα ηλεκτροκίνησης που μειώνει τις εκπομπές χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση ή στην ασφάλεια.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο σύστημα επιδιώκει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικό έναντι των αντίστοιχων λύσεων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, συνδυάζοντας μια καινοτόμο λύση μπαταρίας υψηλής ισχύος με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και ένα τυποποιημένο ενεργειακό σύστημα βασισμένο σε μικροδίκτυα μεταφοράς ενέργειας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που βρίσκονται πλησίον της εγκατάστασης εξόρυξης ή σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

Ως εναλλακτική πηγή ενέργειας, η ηλεκτροκίνηση προσφέρει στις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν οχήματα εκτός δρόμου, όπως η εξόρυξη, την άμεση δυνατότητα να απεξαρτηθούν από τα ορυκτά καύσιμα. Για τομείς, όπως η εξόρυξη, που δύσκολα μπορούν να μεταβούν σε καθαρότερες μορφές ενέργειας, αυτό είναι κρίσιμο, καθώς ο κινητός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν, είναι υπεύθυνος για το 40 έως 50% των εκπομπών CO2 που συνεισφέρει ο τομέας. Μέχρι το 2030, εκτιμάται ότι ένα ηλεκτρικό φορτηγό μπαταρίας για τον τομέα της εξόρυξης, θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO), 20% χαμηλότερο κόστος συντήρησης·και 40% χαμηλότερο κόστος καυσίμου από τα υπάρχοντα φορτηγά ντίζελ.

«Είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι κανένας οργανισμός δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα των εκπομπών άνθρακα μεμονωμένα», δήλωσε η Grischa Sauerberg, Αντιπρόεδρος, Sectoral Decarbonisation & Innovation στη Shell. «Η ανάγκη για μια συλλογική προσπάθεια είναι ιδιαίτερα εμφανής σε βιομηχανίες έντασης άνθρακα όπως η εξόρυξη, όπου οι προκλήσεις είναι μεγάλες αλλά οι ευκαιρίες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και να πραγματώσει αυτές τις ευκαιρίες, η Shell βοηθά στη συγκέντρωση ορισμένων από τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κλάδου για την υλοποίηση λύσεων ενέργειας σε θέματα ηλεκτροκίνησης. Η ηλεκτροκίνηση αποδεικνύεται ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς τη διαμόρφωση ενός ξεκάθαρου τρόπου απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα».

Η ολοκληρωμένη λύση με την ονομασια Shell's Mining Electrification Solutions for Off-Road Vehicles προσφέρει:

  • Παροχή ενέργειας και μικροδίκτυα: στόχος η παροχή συνεπούς και αξιόπιστης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με ασφαλή και σταθερό τρόπο
  • Εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση: επιτόπιες εγκαταστάσεις ταχυφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων μεταφορών, με χρόνους φόρτισης ακόμα και 90 δευτερολέπτων, με σκοπό την αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού, αποδοτικά και με ασφάλεια, ακόμα και στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα
  • Αποθήκευση ενέργειας εντός του οχήματος: μέσω ενός συνδυασμού προηγμένων τεχνολογιών μπαταριών και πυκνωτών που στοχεύουν στην παροχή μεγάλης διάρκειας ζωής, προσφέρεται εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και υψηλή απόδοση.

Ως αποτέλεσμα, οι εξορυκτικές επιχειρήσεις πρόκειται να επωφεληθούν από μια λύση ηλεκτροδότησης που:

  • Είναι ολοκληρωμένη ως λύση, ενώ καλύπτει και όλο το φάσμα, από την παραγωγή έως και την χρήση της ενέργειας στα οχήματα μεταφοράς
  • Είναι διαλειτουργική μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και διακριτά μοντέλα εξοπλισμού, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία στους χειριστές του κινητού εξοπλισμού σε εξορυκτικές εγκαταστάσεις
  • Έχει αρθρωτό σχεδιασμό που επιτρέπει στους φορείς εξόρυξης να υιοθετήσουν τη λύση ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους
  • Μειώνει τις εκπομπές χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργική απόδοση ή ασφάλεια.

«Η πρόκληση της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα είναι τεράστια, αλλά όχι αδύνατη, εφόσον η συνεργασία μεταξύ εξειδικευμένων εταιρειών και η καινοτομία είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η Sauerberg. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Charge On Innovation Challenge, η κοινοπραξία κατασκευαστών εξοπλισμού, τεχνολογικών συνεργατών, εμπειρογνωμόνων του κλάδου και η Shell Energy – η θυγατρική της Shell που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – υπό την ηγεσία της Shell, συζήτησαν τις δυνατότητες τους για απαλλαγή από τον άνθρακα και τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια βιομηχανιών, όπως η εξορυκτική. Οι λύσεις που προσφέρονται από την κοινοπραξία αποδεικνύουν πώς η βιομηχανία της εξόρυξης μπορεί να βοηθηθεί μέσω της αξιοποίησης του πλήρους δυναμικού των τεχνολογιών που είναι διαθέσιμες, όπως ο εξηλεκτρισμός του εξορυκτικού εξοπλισμού, τα ψηφιακά εργαλεία ή τα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Πηγή: Shell.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER