Η RWE δεσμεύεται να κλείσει μέχρι το 2030 τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού από άνθρακα

Η RWE δεσμεύεται να κλείσει μέχρι το 2030 τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού από άνθρακα

Η γιγάντια γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE ανακοίνωσε χθες πως θέλει να σταματήσει την παραγωγή ηλεκτρισμού από άνθρακα μέχρι το 2030, επισπεύδοντας κατά οκτώ χρόνια τα σχετικά σχέδιά της, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα βάλουμε τέλος στην παραγωγή ηλεκτρικού από λιγνίτη το 2030, δηλαδή δύο φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι προβλεπόταν», δήλωσε ο επικεφαλής της RWE Μάρκους Κρέμπερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αυτό θα επιτρέψει να μην εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 280 εκατ. τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, διευκρίνησε στη διάρκεια της συνέντευξης ο οικολόγος υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ωστόσο, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη αφού η Ρωσία μείωσε τις παραδόσεις αερίου μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η RWE δήλωσε πως θα αυξήσει προσωρινά τη χρήση των ενεργειακών σταθμών της που τροφοδοτούνται από ρυπογόνο λιγνίτη.

«Κατά την τρέχουσα κρίση, συμβάλλουμε στην ασφάλεια των προμηθειών στη Γερμανία αυξάνοντας προσωρινά τη χρήση του εργοστασίων μας παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και με αυτό τον τρόπο βοηθάμε επίσης να εκτοπίσουμε το αέριο από την παραγωγή ηλεκτρικού», δήλωσε ο Κρέμπερ.

«Ταυτόχρονα επενδύουμε δισεκατομμύρια ευρώ για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση και είμαστε έτοιμοι να εξαλείψουμε σταδιακά τον λιγνίτη (σ.σ.: από την παραγωγή ενέργειας) μέχρι το 2030», πρόσθεσε. Ο Κρέμπερ δήλωσε πως η εταιρεία δεν θα ζητήσει επιπλέον αποζημίωση για την επίσπευση της σταδιακής εξάλειψης του λιγνίτη από την ηλεκτροπαραγωγή πέραν των 2,6 δισεκ. ευρώ που πρόκειται να λάβει βάσει του προηγούμενου σχεδίου.

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER