Η Ma'aden της Σαουδικής Αραβίας σχηματίζει κοινοπραξία με σκοπό την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία εξόρυξης στο εξωτερικό

Η Ma'aden της Σαουδικής Αραβίας σχηματίζει κοινοπραξία με σκοπό την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία εξόρυξης στο εξωτερικό

Η Saudi Arabian Mining Co (Ma'aden), η μεγαλύτερη εξορυκτική εταιρεία στον Περσικό κόλπο, δήλωσε ότι συμφώνησε να δημιουργήσει κοινή επιχείρηση με το κρατικό επενδυτικό ταμείο του βασιλείου με σκοπό την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία εξόρυξης παγκοσμίως.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Ma'aden θα κατέχει το 51% στο εγχείρημα ενώ το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) θα κατέχει το 49%, ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ma'aden αναφέρει ότι η στρατηγική της νέας κοινοπραξίας «αρχικά θα είναι να επενδύσει στους τομείς του σιδηρομεταλλεύματος, του χαλκού, του νικελίου και του λιθίου ως μη λειτουργικός εταίρος που θα λαμβάνει θέσεις μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Ma'aden είπε επίσης ότι συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 9,9% στην αμερικανική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων Ivanhoe Electric, ενώ παράλληλα θα σχηματιστεί μία νέα κοινοπραξία με την Ivanhoe με σκοπό την εξερεύνηση και την ανάπτυξη εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων στη Σαουδική Αραβία.

Η κοινοπραξία θα παρέχει στη Ma'aden πρόσβαση σε αποκλειστική τεχνολογία για τη διεξαγωγή γεωφυσικών ερευνών με σκοπό την ανίχνευση της παρουσίας θειούχων ορυκτών που περιέχουν χαλκό, νικέλιο, χρυσό και ασήμι.

Πηγή: reuters.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER