Η LG εξαγοράζει την AppleMango από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek

Η LG εξαγοράζει την AppleMango από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek

Η LG Electronics (LG) εξαγόρασε τον πάροχο λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Νότιας Κορέας, AppleMango Co. Ltd., από κοινού με την GS Energy και την GS Neotek, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη του κλάδου εφαρμογών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της.

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, που αναμένεται να επιτρέψει στην εταιρεία να δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς φόρτισης. Η AppleMango ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει αποκλειστικές τεχνολογίες και συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λεπτού, γρήγορου φορτιστή, για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για λύσεις φόρτισης EV.

Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία φόρτισης της εταιρείας στην αγορά, η LG θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην απαραίτητη λειτουργική υποδομή συνεργαζόμενη με την GS Energy και την GS Neotek. Και οι δύο εταιρείες GS έχουν σημαντική εμπειρία στη λειτουργία σταθμών φόρτισης EV και συναφών επιχειρήσεων. Η νέα εξαγορά θα βοηθήσει την LG να γίνει πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων φορτιστών και το υπάρχον σύστημα διαχείρισης φόρτισης EV που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά.

Επιπλέον, η κίνηση αναμένεται να επιφέρει σύμπραξη με τις συνεχείς προσπάθειες της LG στον τομέα των εξαρτημάτων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και προμήθειας μπαταριών EV και παρακείμενων προϊόντων, όπως σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) και λύσεις διαχείρισης ενέργειας.

Η LG διαθέτει πλέον ένα πλήρες πακέτο λύσεων EV, με την επιχείρηση λύσεων φόρτισης EV που κυκλοφόρησε πρόσφατα να εντάσσεται σε άλλες εταιρείες που ανήκουν στην LG, όπως η LG Vehicle component Solutions Company (VS), ο όμιλος ZKW και η κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain. Φέτος, η LG θα δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής φορτιστών EV στο LG Digital Park στη Νότια Κορέα και στοχεύει να παρέχει προσαρμοσμένη λύση φόρτισης για διάφορες συνθήκες, όπως ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και δημόσια ιδρύματα, στο κοντινό μέλλον.

Πηγή: MOTOMAG

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER