Η Honda θα κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών για EV στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την LG

Η Honda θα κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών για EV στις ΗΠΑ σε συνεργασία με την LG

Η Ιαπωνική Honda Motor και η νοτιοκορεάτικη εταιρεία μπαταριών LG Energy Solution σχεδιάζουν να επενδύσουν 4,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η είδηση ​​έρχεται μετά από μια σειρά από πρόσφατες ανακοινώσεις συνεργασιών που στοχεύουν να αποκόψουν κατά το δυνατόν την Κίνα από τις αλυσίδες εφοδιασμού για ηλεκτρικά οχήματα. Σηματοδοτεί επίσης την έναρξη υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για παραγωγή κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ καθόσον η βιομηχανία εργάζεται για να τηρήσει αυστηρότερους κανονισμούς και να επιταχύνει την παραγωγή αυτοκινήτων και φορτηγών μηδενικών εκπομπών. Εκτός της Honda, η General Motors, η Ford Motor και η Hyundai Motor βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για την υλοποίηση σχετικών επενδύσεων.

Η Panasonic τον Ιούλιο του 2022 ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 4 δισ. δολάρια για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Κάνσας προκειμένου να προμηθεύσει την Tesla. Στο τέλος Αυγούστου, η είδηση ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κατασκευάσει ακόμη ένα εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ έγιναν πρωτοσέλιδο.

Η Honda και η LG Energy δήλωσαν ότι το εργοστάσιό τους αναμένεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή προηγμένων κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου έως τα τέλη του 2025. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει από μια κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών, η οποία αναμένεται να ιδρυθεί φέτος. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών EV στις ΗΠΑ για τη Honda, η οποία έχει δεσμευτεί να σταματήσει την παραγωγή οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2040, ανέφεραν οι εταιρείες.

Οι εταιρίες στοχεύουν να παράγουν 40 γιγαβατώρες μπαταριών ετησίως στο εργοστάσιο. Αυτό θα ήταν αρκετό για περισσότερα από 700.000 οχήματα με βάση την εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency, ΙΕΑ) ότι η μέση χωρητικότητα μιας μπαταρίας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2021 ήταν 55 κιλοβατώρες. Το εργοστάσιο θα παράγει μπαταρίες αποκλειστικά για οχήματα Honda που συναρμολογούνται στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας πολυτελείας Acura της εταιρείας.

Έναρξη παραγωγής έως το 2025

Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά η κατασκευή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, με τη μαζική παραγωγή προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου να προβλέπεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2025. Η κοινοπραξία πρόκειται να συσταθεί φέτος, με το κλείσιμο της συμφωνίας να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Honda είπε τον Απρίλιο ότι είναι στα άμεσα σχέδιά της η επιτάχυνση της κυκλοφορίας ηλεκτρικών οχημάτων δαπανώντας 5 τρισεκατομμύρια γιεν, περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, για το λόγο αυτό στην επόμενη δεκαετία. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει 30 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030 και συνεργάζεται με τη General Motors Co. και τη Sony Group για να τα αναπτύξει.

Ένας νέος νόμος στις ΗΠΑ περιλαμβάνει πίστωση φόρου έως και 7.500$ ΗΠΑ για την αγορά ενός EV. Ωστόσο για να πληρoύνται οι προϋποθέσεις για την πλήρη πίστωση, το όχημα πρέπει να περιέχει μπαταρία κατασκευασμένη στις ΗΠΑ με το 40% των μετάλλων να εξορύσσεται ή να ανακυκλώνεται στην ήπειρο.

Πηγή: The Northern Miner

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER