Η Epiroc θα σχεδιάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ορυχείο λιθίου στον κόσμο στη Manitoba

Η Epiroc θα σχεδιάσει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό ορυχείο λιθίου στον κόσμο στη Manitoba

Η Epiroc Canada έχει προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Snow Lake Lithium με σκοπό τον τεχνικό και εμπορικό σχεδιασμό του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού ορυχείου λιθίου στον κόσμο στο εμβληματικό έργο λιθίου της Snow Lake στη Manitoba.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Epiroc θα συμβάλει στη μελέτη και το σχεδιασμό του πλήρως ηλεκτρικού ορυχείου λιθίου της Snow Lake και θα παρέχει τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη συνολική ανάπτυξη του έργου.

Η Epiroc έχει μακρά ιστορία καινοτόμου και ασφαλούς εξοπλισμού, καθώς και λύσεων αυτοματισμού, ψηφιοποίησης και ηλεκτροκίνησης στον κλάδο. Η Epiroc έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη ικανότητα στον συντονισμό έργων και την κάθετη ολοκλήρωση αυτών, όπως φαίνεται από το πρόσφατο επίτευγμά της στο έργο Borden στο Chapleau στο Ontario, το οποίο είναι το πρώτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό ορυχείο χρυσού στον κόσμο.

«Το μνημόνιο συνεργασίας με την Epiroc είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον στόχο της Snow Lake για εμπορική παραγωγή λιθίου, καθώς επιτρέπει στις δύο εταιρείες να σχηματίσουν μια συνεργατική σχέση που θα βασίζεται στην πολυετή εμπειρία τους στον κλάδο και της γνώσης τους σε τεχνολογικά θέματα», δήλωσε ο Philip Gross, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος του Snow Lake.

Ο Jason Smith, από την πλευρά της Epiroc North America, σχολίασε: «Σκοπός της συνεργασίας μας είναι να υποστηρίξουμε τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας, αυξάνοντας παράλληλα τη λειτουργική αποτελεσματικότητα σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης του ορυχείου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βασιζόμαστε σε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε με τις ικανότητές μας στο Meglab σε συνδυασμό με την τεχνολογία εξοπλισμού της Epiroc και την επιχειρησιακή παρουσία στην περιοχή».

«Βλέπουμε ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παίξουμε το ρόλο μας για να τοποθετήσουμε τη Snow Lake ως τον προμηθευτή λιθίου που αξιποιεί τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων και των μπαταριών στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής», πρόσθεσε ο Smith.

Το ορυχείο λιθίου, το οποίο η Snow Lake πιστεύει ότι βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για να εξυπηρετεί την αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής με πρόσβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο των ΗΠΑ μέσω του σιδηροδρόμου Arctic Gateway, αναμένεται να εισέλθει στην εμπορική παραγωγή στα τέλη του 2024.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER