Η Dow επιταχύνει τους στόχους για τα κυκλικά πλαστικά

Η Dow επιταχύνει τους στόχους για τα κυκλικά πλαστικά

Η εταιρεία θα ανταποκριθεί στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση μέσω του στόχου Transform the Waste για το 2030, με την κατασκευή βιομηχανικών οικοσυστημάτων για τη συλλογή, επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Dow θα επιταχύνει τους στόχους βιωσιμότητας που έθεσε το 2020, επεκτείνοντας το στόχο της Stop the Waste στο στόχο Transform the Waste. Μέχρι το 2030, η Dow θα μετατρέπει τα πλαστικά απόβλητα και άλλες μορφές εναλλακτικής πρώτης ύλης για να τα επαναχρησιμοποιήσει εμπορικά, παράγοντας έως και 3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους κυκλικών και ανανεώσιμων πλαστικών ετησίως. Για να γίνει αυτό, η Dow θα επεκτείνει τις προσπάθειές της για να εξαλείψει τα απόβλητα, κατασκευάζοντας βιομηχανικά οικοσυστήματα για τη συλλογή, την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση αποβλήτων και θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της για να καλύψει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση.

«Επεκτείνουμε τις δεσμεύσεις μας για την αντιμετώπιση των πλαστικών αποβλήτων και την κάλυψη των αυξανόμενων απαιτήσεων των πελατών για πιο βιώσιμα και κυκλικά προϊόντα», λέει ο Jim Fitterling, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dow. «Μέσα από επενδύσεις σε βασικές τεχνολογίες, υποδομές και στρατηγικές συνεργασίες, επεκτείνουμε τον στόχο Stop the Waste, ώστε να αντικατοπτρίζει τον μετασχηματισμό και τις επερχόμενες πρωτοβουλίες στον τομέα πλαστικών της Dow, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τα κυκλικά χαρακτηριστικά της οικονομίας των πλαστικών. Θα αυξήσουμε την αξία των αποβλήτων και θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί ένα νέο βιομηχανικό οικοσύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα επιτρέψει στη Dow να κλιμακώσει την ικανότητά της να παράγει κυκλικές λύσεις και λύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Αναμένεται ότι τα απόβλητα που απαιτούνται για την παραγωγή 3 εκατομμυρίων μετρικών τόνων κυκλικών και ανανεώσιμων προϊόντων ετησίως έως το 2030, θα είναι διαθέσιμα για να επεκτείνουν τον αρχικό στόχο του 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων που είχε θέσει η Dow.

«Ο διευρυμένος στόχος αειφορίας που θέτουμε, αντανακλά τη δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον πήχη για εμάς και το ευρύτερο βιομηχανικό οικοσύστημα, καθώς αξιοποιούμε την τεχνογνωσία μας στην επιστήμη των υλικών και τη δέσμευσή μας προς την κυκλική καινοτομία και την παραγωγική συνεργασία με τους εταίρους μας», λέει ο André Argenton, Διευθύνων Σύμβουλος Βιωσιμότητας και αντιπρόεδρος της Dow για το Περιβάλλον, την Υγεία & την Ασφάλεια.

Πρόοδος που σημειώθηκε μέσω συμφωνιών, συνεργασίας και επενδύσεων

Πολλές συμφωνίες και έργα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της Dow, όπως:

  • Συμφωνίες με τη Mura Technology για την κατασκευή μεγάλου αριθμού προηγμένων εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, παγκόσμιας κλίμακας, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, προσθέτοντας συλλογικά έως και 600 κιλοτόνους ετήσιας παραγωγικής ικανότητας.
  • Μια επένδυση για την κατασκευή της μεγαλύτερης ενιαίας υβριδικής εγκατάστασης ανακύκλωσης στη Γαλλία, την οποία θα διαχειρίζεται η Valoregen και η οποία θα εξασφαλίσει μια πηγή ανακυκλωμένων ρητινών (post-consumer resins, PCR) για την Dow.
  • Μια συνεργασία με τη Nexus Circular για τη δημιουργία ενός κυκλικού οικοσυστήματος στο Dallas του Texas, για μέχρι πρότινος μη ανακυκλώσιμο πλαστικό, ως συνέχεια της προηγούμενης συνεργασίας της Hefty EnergyBag με την Nexus και την Reynolds Consumer Products.
  • Συνεργασία μηχανικής ανακύκλωσης με την Boomera LAR στη Βραζιλία.
  • Επένδυση στην πρωτοβουλία Mr. Green Africa και συμφωνία για από κοινού ανάπτυξη πιο περιβαλλοντικά βιώσιμων και υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένων ρητινών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων εύκαμπτων πλαστικών συσκευασιών.
  • Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη Lucro Plastecycle για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία λύσεων φιλμ πολυαιθυλενίου (PE) με χρήση πλαστικών ανακυκλωμένων ρητινών στην Ινδία.

Για να υποστηρίξει τον διευρυμένο στόχο της και να υποστηρίξει την επιτάχυνση της διαδικασίας μέσω μεγαλύτερης εστίασης, αυξημένης υπευθυνότητας και ισχυρής λήψης αποφάσεων, η εταιρεία δημιούργησε επίσης πρόσφατα μια νέα επιχειρηματική πλατφόρμα με την ονομασία Circular & Renewable Solutions, ευθυγραμμισμένη με τον τομέα Packaging & Specialty Plastics της εταιρείας. Η Daniella Souza Miranda ηγείται αυτής της νέας επιχειρηματικής πλατφόρμας.

«Η σημερινή ανακοίνωση καταδεικνύει την ισχυρή μας δέσμευση να αυξήσουμε τη χρήση πρώτων υλών από ανακυκλωμένες και ανανεώσιμες πηγές», λέει ο Diego Donoso, πρόεδρος της Dow Packaging & Specialty Plastics. «Η δημιουργία της επιχειρηματικής πλατφόρμας Circular & Renewable Solutions θα επιταχύνει την ικανότητά μας να εκπληρώσουμε αυτές τις ανανεωμένες δεσμεύσεις και να προωθήσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο για την κυκλικότητα των πλαστικών».

Πηγή: plasticstar.io

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER