Η Caterpillar επενδύει στη Lithos Energy Inc. για ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών

Η Caterpillar επενδύει στη Lithos Energy Inc. για ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών

Η Caterpillar Inc. – ένας κορυφαίος κατασκευαστής εξοπλισμού κατασκευών και εξόρυξης στον κόσμο – ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Lithos Energy, Inc., μια εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου με έδρα τις Η.Π.Α.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Η συνεργασία της Caterpillar με τη Lithos υποστηρίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και λύσεις ηλεκτροκίνησης για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Joe Creed, υπεύθυνος του τμήματος Ενέργειας και Μεταφορών της Caterpillar. «Ο εξοπλισμός Cat® – ανεξάρτητα από την πηγή ισχύος του – έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Η εμπειρία της Lithos στην κατασκευή μπαταριών για παρόμοια απαιτητικά περιβάλλοντα θα είναι ένα πλεονέκτημα για μας καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξη ηλεκτρικών προϊόντων».

Με έδρα το San Rafael της Καλιφόρνια, η Lithos ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή διαφόρων τύπων μπαταριών ανθεκτικών σε κραδασμούς και υψηλής απόδοσης για απαιτητικές εφαρμογές όπως τα οχήματα εκτός δρόμου και η ναυτιλία.

«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Caterpillar, ειδικά σε μια εποχή που η εταιρεία-κορυφαίος κατασκευαστής δομικών μηχανημάτων και εξοπλισμού εισέρχεται στην νέα εποχή όπου είναι ζητούμενη η λειτουργία μειωμένων εκπομπών», σχολίασε ο James Meredith, Διευθύνων Σύμβουλος της Lithos Energy.

«Ο σχεδιασμός της Caterpillar, η δέσμευση για εξηλεκτρισμό και η ηγετική της θέση στην παγκόσμια σκηνή για τους κατασκευαστές εξοπλισμού την καθιστούν ιδανικό συνεργάτη. Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στη Lithos να επιταχύνει την τεχνολογική ανάπτυξη και να κλιμακώσει την παραγωγική της ικανότητα, καθώς προσβλέπουμε στην παροχή ολοένα και πιο προηγμένων προϊόντων στους νέους και υπάρχοντες πελάτες μας».

Η επένδυση της Caterpillar στη Lithos καταδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της Caterpillar να υποστηρίζει τους πελάτες της στην ενεργειακή μετάβαση με προηγμένες τεχνολογίες ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τα υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μηχανήματα αλλά και τις διατάξεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τέσσερα πρωτότυπα ηλεκτρικών μηχανών κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων πρωτοτύπων μπαταριών, στο bauma 2022 στο Μόναχο της Γερμανίας και παρουσίασε με επιτυχία το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό εξόρυξης με μπαταρία, το μοντέλο 793, στο Tucson Proving Ground στην Αριζόνα.

Πηγή: BatteryIndustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER