Η Caterpillar επεκτείνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας μηχανημάτων

Η Caterpillar επεκτείνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης λειτουργίας μηχανημάτων

Οι μεγάλοι υδραυλικοί εκσκαφείς Cat 349, 352, 374 και 395 της Caterpillar μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το σύστημα τηλεχειρισμού Cat Command for Excaving. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα στους χειριστές να ελέγχουν τα μηχανήματα από απόσταση άρα μειώνει σημαντικά την έκθεση των χειριστών σε δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες εργοταξίου ή σε κινδύνους ασφαλείας που σχετίζονται με την ίδια τη φύση της εργασιών εκσκαφής.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο σταθμός Cat Command επιτρέπει τηλεχειρισμό χωρίς άμεση οπτική επαφή. Οι χειριστές μπορούν να ελέγχουν όλες τις βασικές λειτουργίες του μηχανήματος όπως κίνηση, εκσκαφή και ανύψωση. Επιπλέον, οι αποκλειστικές τεχνολογίες της Caterpillar όπως Cat Grade με 3D για εκσκαφείς, Grade with Assist για την μπούμα και τον κουβά, Swing Assist, E-Fence και άλλες μπορούν να ρυθμιστούν, να ενεργοποιηθούν και να εφαρμοστούν με τηλεχειρισμό από απόσταση.

Η τεχνολογία της Caterpillar συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας των μηχανημάτων σε διάφορα απαιτητικά έργα, όπως λειτουργία σε ασταθείς συνθήκες εδάφους, επεκτάσεις υφιστάμενων εκμεταλλεύσεων, κατεδαφίσεις, κ.λπ.. Επιτρέπει επίσης την επανεκκίνηση της παραγωγής αμέσως μετά τις ανατινάξεις οι οποίες συχνά οδηγούν σε παροδικές διακοπές λειτουργίας. 

Ευελιξία και ακριβής έλεγχος

Ο σταθμός Cat Command παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου από την άνεση ενός κλιματιζόμενου γραφείου ή πολλά μίλια μακριά από το εργοτάξιο. Η απόσταση περιορίζεται μόνο από τις δυνατότητες του δικτύου. Ο χειριστής βρίσκεται μέσα σε μια εικονική καμπίνα που διαθέτει κατάλληλα χειριστήρια και οθόνες, και μπορεί να ελέγχει έως και πέντε διαφορετικά μηχανήματα, ένα κάθε φορά, στην ίδια ή σε άλλες τοποθεσίες, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας για αλλαγές βάρδιας ή το χρόνο που θα απαιτούνταν για εναλλαγή ανάμεσα σε μηχανήματα εντός του φυσικού εργοταξίου.

Οι οθόνες αφής του σταθμού, παρόμοιες με τις οθόνες της καμπίνας των μηχανημάτων, προσφέρουν τις ίδιες πληροφορίες και πρόσβαση στις ρυθμίσεις του μηχανήματος, με τον ίδιο τρόπο όπως στο φυσικό μηχάνημα. Το κάθε μηχάνημα διαθέτει κατάλληλη κάμερα με την οποία συνδεέονται οι οθόνες του σταθμού.

Με την αφαίρεση του χειριστή από την πραγματική καμπίνα ενός μηχανήματος, το Cat Command for Excavating προσφέρει την ιδανική λύση σε περίπτωση έλλειψης εργατικού δυναμικού και για την εκπαίδευση νέων χειριστών. Ανοίγει ευκαιρίες σε όσους έχουν σωματικούς περιορισμούς που τους εμποδίζουν να ανέβουν στους μεγάλους εκσκαφείς, προσελκύουν μια νέα γενιά εργαζομένων και αυξάνουν την θετική εμπειρία των έμπειρων χειριστών.

Ο σταθμός Cat Command μπορεί να υποστηρίξει τα υφιστάμενα μοντέλα εκσκαφέων Cat Command-ready (320-340), τις μεσαίου μεγέθους μπουλντόζες (D5- D7) αλλά και τα νέα μοντέλα μεγάλων σε μέγεθος υδραυλικών εκσκαφέων της Caterpillar.

Πηγή: quarrymagazine.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER