Η Bellevue στοχεύει στον «πράσινο» χρυσό

Η Bellevue στοχεύει στον «πράσινο» χρυσό

Η εταιρεία Bellevue Gold έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον φιλόδοξο στόχο της να γίνει η πρώτη εξορυκτική εταιρεία χρυσού στην Αυστραλία με μηδενικές εκπομπές ρύπων, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας με την Energy Developments (EDL) για το έργο χρυσού Bellevue.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η συμφωνία αφορά στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που θα πρέπει να κατασκευαστεί και να τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να τροφοδοτεί το εργοστάσιο επεξεργασίας στα μέσα του 2023, γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει την φιλόδοξη στρατηγική της για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, στηριζόμενη στις αξιόπιστες τεχνολογίες που εφαρμόζει η EDL που είναι προμηθευτής ενέργειας Tier 1 δηλαδή πάροχος ενέργειας που κατέχει περισσότερο από το 10% του μεριδίου αγοράς σε μια περιοχή δικτύου.

Η στρατηγική της Bellevue Gold είναι να τροφοδοτείται από μέσο όρο κατά 80% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας μια υβριδική λύση που συνδυάζει αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και μπαταρία. Η EDL κατασκεύασε, κατέχει και λειτουργεί μια παρόμοια λύση ενεργειακής τροφοδοσίας η οποία έχει εφαρμοστεί στο χρυσωρυχείο Agnew που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νότια του έργου Bellevue.

Η Bellevue Gold και η EDL διαπραγματεύονται επί του παρόντος μια συμφωνία αγοράς ενέργειας (Power Purchase Agreement, PPA) για το έργο, η οποία έχει υποβληθεί για έγκριση από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Τα θέματα ενέργειας είναι βασικά για την επίτευξη του στόχου της Bellevue Gold να παράγει τις κατά το δυνατόν χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα ανά ουγγιά χρυσού που παράγεται από οποιοδήποτε μεγάλο χρυσωρυχείο της Αυστραλίας, με προβλεπόμενες εκπομπές μεταξύ 0,15 τόνους CO2e/oz και 0,2 τόνους CO2e/oz.

Εκτός από την φιλοδοξία το έργο Bellevue να έχει τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα ανά ουγγιά παραγόμενου χρυσού, το έργο προβλέπεται να έχει τις χαμηλότερες συνολικές εκπομπές Scope 1 από οποιοδήποτε μεγάλο ορυχείο στην Αυστραλία, δηλαδή την καθαρότερη παροχή ρεύματος στην Αυστραλία σύμφωνα με τον δείκτη GHG ανά κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται.

Μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναλαμβάνοντας επίσης και άλλες βιώσιμες πρωτοβουλίες, η Bellevue στοχεύει στην παραγωγή χρυσού ουδέτερων εκπομπών άνθρακα, δίνοντας στην εταιρεία σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις παγκόσμιες επενδυτικές αγορές. Αυτό παρέχει επίσης τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναζητήσει καλύτερες τιμές για το προϊόν της που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πράσινος χρυσός».

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα δώσει προτεραιότητα στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ωστόσο θα περιλαμβάνει και κινητήρα φυσικού αερίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχει πάντα επαρκής ισχύς για το ορυχείο, ακόμη και στη σπάνια περίπτωση όπου οι συνθήκες ηλιοφάνειας και αέρα δεν θα είναι οι επιθυμητές.

Η EDL θα προμηθεύει επίσης trucked LNG στο έργο ως εναλλακτικό, πολύ καθαρότερο, καύσιμο από το ντίζελ, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών. Η εγκατάσταση θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για τις διεργασίες της μηχανικής προπαρασκευής του μεταλλεύματος αλλά και για λόγους θέρμανσης όταν είναι διαθέσιμη αυξημένη ανανεώσιμη ενέργεια, μειώνοντας τις θερμικές απαιτήσεις. 

Η τεχνολογική υποδομή περιλαμβάνει ένα κύκλωμα μηχανικής προπαρασκευής μεταλλεύματος μεγάλων διαστάσεων για την επίτευξη ρυθμού επεξεργασίας άνω του 1,5 Mtpa (έναντι τρέχοντος ρυθμού 1 Mtpa), επιτρέποντας τη λειτουργική ευελιξία ώστε να επιτυγχάνεται διαρκώς αντιστοίχιση της ζήτησης ενέργειας με τη διαθέσιμη ενέργεια από ΑΠΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bellevue Gold, Steve Parsons, δήλωσε ότι η EDL είχε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ιστορικό στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τοπικής εμβέλειας υβριδικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε όλη την Αυστραλία. «Η EDL είναι πρωτοπόρος στους υβριδικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας εκτός δικτύου», είπε. «Οι δεξιότητες και η εμπειρία της εταιρείας θα μας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Bellevue Gold Project».

Πηγή: https://www.australianmining.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER