Η Τσεχία θα επεκτείνει την εξόρυξη άνθρακα εν μέσω υψηλής ζήτησης

Η Τσεχία θα επεκτείνει την εξόρυξη άνθρακα εν μέσω υψηλής ζήτησης

Η Δημοκρατία της Τσεχίας αποφάσισε να ανατρέψει τα σχέδια για διακοπή της εξόρυξης άνθρακα για να βοηθήσει τη χώρα να διαφυλάξει την ενεργειακή της επάρκεια εν μέσω υψηλής ζήτησης και της ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Οικονομικών Zbynek Stanjura δήλωσε ότι η κρατική εταιρεία OKD θα επεκτείνει τις εξορυκτικές της δραστηριότητες στη βορειοανατολική Τσεχία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με πιθανή περαιτέρω παράταση έως το 2025.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη διακοπή της εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή φέτος, αλλά «η ζήτηση για ανθρακα είναι τεράστια», είπε ο Stanjura.

Ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστρέφουν στον άνθρακα ως αντικατάσταση των μειωμένων παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου, υπονομεύοντας τους κλιματικούς στόχους στην Ευρώπη. Η Ρωσία έχει περιορίσει τις ροές φυσικού αερίου προς χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Αυστρία, πέρα ​​από τις διακοπές της προς τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και άλλες.

Πηγή: wral.com

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER