Η τιμή του χρυσού αυξάνεται λόγω των προσδοκιών για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Fed

Η τιμή του χρυσού αυξάνεται λόγω των προσδοκιών για μεγάλη αύξηση των επιτοκίων της Fed

Ο χρυσός κινήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Αυγούστου την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, καθώς σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες για σημαντική αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εντός του Σεπτεμβρίου 2022.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η τιμή spot του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5%, στα 1.716,27 δολάρια ανά ουγγιά, οδεύοντας στην πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε ένα μήνα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,4%, στα 1.727,40 δολάρια ανά ουγγιά, στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα έναντι άλλων κύριων νομισμάτων, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

«Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε πραγματικά απότομα μέσα σε μια νύχτα και αυτό στήριξε τις αγορές χρυσού και αργύρου. Επίσης προβλέπουμε και την κάλυψη ανοικτών θέσεων στην αγορά παραγώγων, οδεύοντας προς το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Jim Wyckoff, αναλυτής της Kitco Metals.

Ο χρυσός έχει αυξηθεί από περίπου 1.700 δολάρια η ουγγιά νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης, μιας και κάτω από αυτό είναι πιθανόν να χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για τον Αύγουστο 2022 – που θα ανακοινωθούν στις αρχές αυτής της εβδομάδας – μετά τα πρόσφατα επιθετικά σχόλια του Jerome Powell, προέδρου της Federal Reserve, που εδραίωσαν την πεποίθηση για σημαντική αύξηση των επιτοκίων.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να «δράσει τώρα» και «με πυγμή» για να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο, ενισχύοντας την προοπτική αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης κατά τη συνεδρίασή της στις 21-22 Σεπτεμβρίου 2022. Παράλληλα, αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά το ίδιο ποσό τον Οκτώβριο.

Πηγή: Mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER