Η Νότια Αφρική σχεδιάζει ειδική αστυνομική δύναμη για την καταπολέμηση της παράνομης εξόρυξης

Η Νότια Αφρική σχεδιάζει ειδική αστυνομική δύναμη για την καταπολέμηση της παράνομης εξόρυξης

Η Νοτιοαφρικανική Αστυνομική Υπηρεσία θα δημιουργήσει μια εξειδικευμένη δύναμη για την καταπολέμηση της παράνομης εξόρυξης που στερεί έσοδα από το κράτος και παρεμποδίζει τις εξορυκτικές επιχειρήσεις.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η νέα δύναμη ασφαλείας θα είναι μια «πολυτομεακή μονάδα» μεταξύ του SAPS και του Υπουργείου Ορυκτών Πόρων και Ενέργειας, είπε ο υπουργός Gwede Mantashe στους νομοθέτες στο Κέιπ Τάουν στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Η παράνομη εξόρυξη αποτελεί εδώ και καιρό πρόβλημα στη Νότια Αφρική. Αυτό έχει πλέον συνδυαστεί με κλοπές εξοπλισμού. Η εγκληματική δραστηριότητα επηρεάζει ζωτικής σημασίας υποδομές, από τους σιδηρόδρομους έως τις τηλεπικοινωνίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, υπονομεύοντας τις προσπάθειες του Προέδρου Cyril Ramaphosa για την τόνωση της οικονομίας. Οι κλοπές και οι παράνομες εξορύξεις έχουν γίνει όλο και πιο προσοδοφόρες.

Οι παράνομοι μεταλλωρύχοι είναι οι «τα όργανα του οργανωμένου εγκλήματος» και η ευρεία χρήση των εγκαταλελειμμένων ορυχείων ήταν ένας «πόλεμος στην οικονομία της Νότιας Αφρικής», είπε ο Mantashe.

Πηγή: Mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER