Η κατάταξη των 10 μεγαλύτερων εταιριών εξόρυξης χαλκού τον κόσμο κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 από την Kitco

Η κατάταξη των 10 μεγαλύτερων εταιριών εξόρυξης χαλκού τον κόσμο κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 από την Kitco

Η Kitco, φορέας που αναγνωρίζεται διεθνώς στον τομέα των πολύτιμων μετάλλων και της πληροφόρησης που σχετίζεται με αυτά, κατέταξε τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης χαλκού παγκοσμίως με βάση την αναφερόμενη παραγωγή χαλκού τους το 1ο τρίμηνο του 2022.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

#1

Η πρώτη θέση ανήκει στον κολοσσό εξόρυξης της Χιλής Codelco, τη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης χαλκού στον κόσμο, της οποίας η παραγωγή μειώθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση σε 387 χιλιάδες τόνους (συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού της Codelco στην El Abra και την Anglo American Sur) το 1ο τρίμηνο του 2022. Τα πρόσφατα έργα της εταιρείας Rajo Inca και το Andina Transfer System σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη. Ο στόχος παραγωγής της εταιρείας για το 2022 παραμένει αμετάβλητος.

#2

Η Freeport-McMoRan βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 367 χιλιάδες τόνους χαλκού που παρήχθησαν το 1ο τρίμηνο του 2022, αύξηση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της αύξησης της υπόγειας παραγωγής στην περιοχή Grasberg στην Ινδονησία, η οποία συνέχισε να προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

#3

Η Glencore βρίσκεται στην τρίτη θέση καθώς η παραγωγή χαλκού των 256 χιλιάδων τόνων το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν 43.400 τόνοι (14%) χαμηλότερη από την αντίστοιχη του 1ου τριμήνου του 2021, αντανακλώντας τους προσωρινούς γεωτεχνικούς περιορισμούς στο Katanga (14.000 τόνοι), την πώληση του Ernest τον Ιανουάριο 2022 (11.000 τόνοι) και τις χαμηλότερες ποσότητες χαλκού που παρήχθησαν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ψευδαργύρου της Glencore.

#4

Η BHP κατέλαβε την τέταρτη θέση με 250 χιλιάδες τόνους χαλκού που παρήχθησαν το 1ο τρίμηνο του 2022, καθώς λόγω της εξέλιξης της πανδημίας στη Χιλή, τα ορυχεία της στην χώρα λειτουργούσαν με μειωμένο εργατικό δυναμικό και προφανώς με συνολικά μικρότερη παραγωγή από το αναμενόμενο.

#5

Η Southern Copper, πέμπτη στη λίστα, είδε την παραγωγή χαλκού της να μειώνεται σημαντικά κατά το 1ο τρίμηνο του 2022 και να φτάνει τους 214 χιλιάδες τόνους. Η χαμηλότερη παραγωγή οφείλεται κυρίως στη διακοπή των εργασιών στο Cuajone, καθώς και σε φτωχότερες ποιότητες μεταλλεύματος και χαμηλότερες ανακτήσεις χαλκού.

#6

Η κινεζική Zijin Mining, η οποία ελέγχει τους μεγαλύτερους όγκους πόρων χαλκού και χρυσού εκτός Κίνας μεταξύ των κινεζικών εταιρειών, κατέλαβε την έκτη θέση το 1ο τρίμηνο του 2022, με τον χαλκό που παράγεται στα έργα της να ανέρχεται σε 194 χιλιάδες τόνους. Η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της μετά την επιτυχημένη έναρξη σημαντικών έργων όπως η Upper Zone του ορυχείου χαλκού και χρυσού Cukaru Peki στη Σερβία, το ορυχείο χαλκού Kamoa-Kakula και το ορυχείο χαλκού Julong στο Θιβέτ.

#7

Ο πολωνικός γίγαντας εξόρυξης KGHM κατέλαβε την έβδομη θέση το 1ο τρίμηνο του 2022. Η παραγωγή χαλκού της εταιρείας ήταν υψηλότερη κατά 4% (σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021) και ανήλθε σε 193 χιλιάδες τόνους. Η υψηλότερη παραγωγή οφειλόταν στη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα διαθεσιμότητα γραμμών παραγωγής στην KGHM Polska Miedz S.A. καθώς και στην υψηλότερη ανάκτηση χαλκού και υψηλότερη απόδοση στη Sierra Gorda. Υψηλότερη παραγωγή καταγράφηκε και από το ορυχείο Robinson της εταιρείας.

#8

Η First Quantum βρίσκεται στην όγδοη θέση με συνολική παραγωγή χαλκού για το πρώτο τρίμηνο ίση με 182 χιλιάδες τόνους, μειωμένη σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2021, καθώς και οι τρεις κύριες εγκαταστάσεις της εταιρείας παρουσίασαν χαμηλότερη παραγωγή.

#9

Η Rio Tinto βρίσκεται στην ένατη θέση παρόλο που η παραγωγή χαλκού της εταιρείας (125 χιλιάδες τόνοι) ήταν 4% υψηλότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2021 λόγω των υψηλότερων ανακτήσεων και περιεκτικότητας μεταλλεύματος στο Kennecott, που εν μέρει αντισταθμίζει τις χαμηλότερες ποιότητες στο Oyu Tolgoi και την χαμηλότερη απόδοση στην Escondida.

#10

Η Antofagasta κλείνει τη λίστα των 10 κορυφαίων εταιρειών παραγωγής χαλκού κατά το 1ο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία 96 χιλιάδες τόνους χαλκού, ποσότητα λιγότερη από την αντίστοιχη του ίδιου τριμήνου του 2021, λόγω της αναμενόμενης προσωρινής μείωσης της παραγωγής στο Los Pelambres λόγω της ξηρασίας και των χαμηλότερων ποιοτήτων στη Centinela Concentrates.

Πηγή: Kitco News

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER