Η ευρωπαϊκή καινοτομία ενισχύεται με επένδυση 890 εκατ. ευρώ μέσω του EIT

Η ευρωπαϊκή καινοτομία ενισχύεται με επένδυση 890 εκατ. ευρώ μέσω του EIT

Το European Institute of Innovation & Technology (EIT) ανακοίνωσε το μεγαλύτερο έως τώρα χρηματοδοτικό πακέτο υποστήριξης της ευρωπαϊκής καινοτομίας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (EIT) ανακοίνωσε ένα γύρο χρηματοδότησης, ύψους 890 εκατομμυρίων ευρώ για έργα που αντιμετωπίζουν ποικίλες προκλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση θα διατεθεί μέσω των οκτώ Knowledge and Innovation Communities (KICs). Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης πρόκειται να ενισχύσει την ευρωπαϊκή καινοτομία στους τομείς του κλίματος, του ψηφιακού μετασχηματισμού, των τροφίμων, της υγείας, της βιώσιμης ενέργειας, των προηγμένων και βιώσιμων υλικών, των κατασκευών και της αστικής κινητικότητας.

Επιπλέον, παρέχει επιχορήγηση εκκίνησης δραστηριοτήτων ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στο νεότερο KIC, το EIT Culture and Creativity, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως τα τέλη του 2023.

Επένδυση στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής καινοτομίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon Europe, το EIT προωθεί την ευρωπαϊκή καινοτομία για πολλά χρόνια. Οι νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης θα ωφελήσουν το εκτεταμένο δίκτυο κοινοτικών εταίρων και συνεργαζόμενων οργανισμών του ΕΙΤ, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και σταθερότητα για πολυετή έργα καινοτομίας μεγάλης κλίμακας.

Η Mariya Gabriel, European Commissioner for Innovation, Research, Culture, Education and Youth, σχολίασε: «Η επένδυση ρεκόρ του EIT στο πλαίσιο του Horizon Europe, αντιστοιχεί στη σημασία που διαδραματίζει η καινοτομία για την προώθηση λύσεων στις πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις».

«Χαίρομαι που βλέπω ότι η κοινότητα του EIT, ως το μεγαλύτερο οικοσύστημα καινοτομίας της Ευρώπης, υλοποιεί τη New European Innovation Agenda, ενισχύοντας τα δίκτυα καινοτομίας και οδηγεί την Ευρώπη προς την αριστεία, αυξάνοντας παράλληλα τον αντίκτυπο στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση».

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΙΤ, πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος που το ΕΙΤ υποστηρίζει πλέον πολυετείς επιχορηγήσεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την κοινότητά μας για τα τολμηρά και δημιουργικά προγράμματα και υπηρεσίες που θα ωφελήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις καινοτόμες ιδέες και το ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα τρία χρόνια».

«Το μοντέλο του EIT αποδίδει και αυτό είναι εμφανές στον ρυθμό ανάπτυξης που έχουν δει το EIT και οι εταίροι του κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας». «Δεσμευόμαστε να συντονίσουμε την ανάπτυξή μας, έτσι ώστε να παράγει μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο για όλους τους Ευρωπαίους, να ζήσουμε σε ένα πιο υγιές, πιο δίκαιο και φωτεινότερο μέλλον και να υπερβούμε τα όρια του δυνατού τα επόμενα χρόνια!»

Η τελευταία χρηματοδότηση ύψους 890 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί για την υλοποίηση των τριών βασικών πυλώνων δραστηριοτήτων του EIT. Το 10 έως 15% αυτής της χρηματοδότησης θα διατεθεί για την υλοποίηση του EIT Regional Innovation Scheme που στοχεύει στην αύξηση της καινοτομίας στην Ευρώπη.

Πηγή: innovationnewsnetwork.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER