Η Γερμανία ελπίζει ότι η Μογγολία θα γίνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής κρίσιμων πρώτων υλών

Η Γερμανία ελπίζει ότι η Μογγολία θα γίνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής κρίσιμων πρώτων υλών

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz λέει ότι η χώρα του θέλει να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Μογγολία, επικαλούμενος τον πλούτο της χώρας σε κρίσιμες πρώτες ύλες, όπως ο χαλκός και τα μέταλλα σπάνιων γαιών.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μιλώντας μετά από συνάντηση στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Μογγολίας, Luvsannamsrain Oyun-Erdene, είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «εμβαθύνουν και να επεκτείνουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Scholz είπε ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ο μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα θα είναι στο επίκεντρο μιας συνάντησης στη Μογγολία το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει «τεράστιες δυνατότητες όσον αφορά την αιολική και την ηλιακή ενέργεια».

Η Γερμανία, εν τω μεταξύ, είναι πρόθυμη να συνάψει συμφωνίες για την εισαγωγή περισσότερων εμπορευμάτων από το ηπειρωτικό ασιατικό έθνος για να μειώσει την εξάρτησή της από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα.

«Η Μογγολία θα γίνει σημαντικός εταίρος για πολλές πρώτες ύλες στη στρατηγική μας για διαφοροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού», είπε ο Scholz, προσθέτοντας ότι «τώρα πρέπει να εντοπιστούν συγκεκριμένα έργα και να διασφαλιστεί ένα ασφαλές νιμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις».

Πηγή: abcnews.go.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER