Επενδυτικό fund στηρίζει τεχνολογία ηλεκτρικών παλμών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στα ορυχεία

Επενδυτικό fund στηρίζει τεχνολογία ηλεκτρικών παλμών για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στα ορυχεία

Ένα επενδυτικό fund για το κλίμα που ιδρύθηκε από τον Bill Gates επενδύει σε τεχνολογία που χρησιμοποιεί παλμούς ηλεκτρικής ενέργειας για την επεξεργασία πετρωμάτων και ορυκτών σε μια προσπάθεια μείωσης της χρήσης ενέργειας και των εκπομπών άνθρακα σε εξορυκτικές δραστηριότητες.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Πιο συγκεκριμένα, ένα ευρωπαϊκό fund που συνδέεται με την Breakthrough Energy Ventures του Gates, επένδυσε 12 εκατομμύρια Eυρώ στην εταιρεία I-Pulse Inc του Robert Friedland που αναπτύσσει την τεχνολογία παλμικής ενέργειας I-ROX.

Η τεχνολογία βασίζεται σε σύντομους, υψηλής έντασης παλμούς ισχύος για εφαρμογή σε διεργασίες θραύσης και άλεσης ορυκτών και πετρωμάτων, οι οποίες σήμερα αποτελούν το πιο ενεργοβόρο τμήμα της εξόρυξης.

Μία ανάλογη τεχνολογία θα βοηθούσε τους παραγωγούς μετάλλων όπως ο χαλκός και το νικέλιο να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες της εξορυκτικής βιομηχανίας να κερδίσει την υποστήριξη για ανάπτυξη νέων εκμεταλλεύσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης εξορυσσόμενων πρώτων υλών που θα χρησιμοποιηθούν στην ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα.

Πηγή: mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER