Δώδεκα νέα εξορυκτικά έργα (κυρίως για νικέλιο) προγραμματίζονται στις Φιλιππίνες

Δώδεκα νέα εξορυκτικά έργα (κυρίως για νικέλιο) προγραμματίζονται στις Φιλιππίνες

Περίπου 12 νέα μεταλλεία αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν στις Φιλιππίνες φέτος, κυρίως έργα νικελίου, δίνοντας μια «λαμπρή» προοπτική σε έναν κλάδο που απολαμβάνει απροσδόκητα έσοδα από τις υψηλές τιμές των μετάλλων.

Το Mines and Geo-sciences Bureau αναφέρει σε έκθεσή του ότι η παραγωγή νικελίου στις Φιλιππίνες το 2021 ανήλθε συνολικά σε 386.359 τόνους, 17% υψηλότερη από την παραγωγή του προηγούμενου έτους και η υψηλότερη των τελευταίων έξι ετών.

Οι Φιλιππίνες είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μεταλλεύματος νικελίου της Κίνας, αφότου η Ινδονησία σταμάτησε τις εξαγωγές του υλικού το 2020, και στόχος είναι η ανάπτυξη μιας πλήρους αλυσίδας εφοδιασμού που περιλαμβάνει επεξεργασία του μετάλλου που χρησιμοποιείται στον ανοξείδωτο χάλυβα και στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τη βιομηχανία εξόρυξης των Φιλιππίνων είναι ρόδινες "εκτός εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία μεταδοθεί στην Ασία και προκαλέσει προβλήματα στο εμπόριο", δήλωσε ο διευθυντής της MGB Wilfredo Moncano. Ο Moncano ελπίζει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα στηρίξει τις πολιτικές του Προέδρου Rodrigo Duterte, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της τετραετούς απαγόρευσης της υπαίθριας εξόρυξης χαλκού, χρυσού, αργύρου και σύνθετων μεταλλευμάτων.

Ενώ τα υπάρχοντα τοπικά μεταλλεία νικελίου «λειτουργούσαν πάντα με τη βέλτιστη δυναμικότητα», η είσοδος νέων παραγωγών θα αυξήσει την εγχώρια παραγωγή μεταλλεύματος, δήλωσε ο Dante Bravo, πρόεδρος της Global Ferronickel Holdings, της δεύτερης μεγαλύτερης εξορυκτικής εταιρείας νικελίου της χώρας.

Παρά τις υψηλές τιμές των μετάλλων, ωστόσο, ο Bravo είπε στο Reuters ότι οι προκλήσεις παραμένουν για μια τοπική βιομηχανία που επιβαρύνεται τώρα από τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, τον υψηλότερο πληθωρισμό, την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού και, ενδεχομένως, την αύξηση των ναύλων.

Πηγή: Philippines expecting a dozen new mines this year, mostly nickel (miningweekly.com)

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER