Διέλαση: Θετικές οι προοπτικές της στη διεθνή αγορά για την επόμενη 5ετία

Διέλαση: Θετικές οι προοπτικές της στη διεθνή αγορά για την επόμενη 5ετία

Σύμφωνα με έκθεση της AlCircle, η ανάκαμψη της αγοράς διέλασης μετά το σοκ που επέφερε η πανδημία στις εφοδιαστικές αλυσίδες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, είναι άκρως εντυπωσιακή και το μέλλον προμηνύεται εξίσου θετικό.

Η ανάκαμψη της διεθνούς αγοράς διέλασης αλουμινίου στη μετά-κορωνοϊού εποχή είναι αρκετά δυναμική, με την εκτιμώμενη χρήση των προϊόντων διέλασης να φτάνει τους 31,8 εκατ. τόνους για τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με την ομάδα της AlCircle.

Ωστόσο τα νέα γίνονται ακόμη καλύτερα, καθώς η ζήτηση, όπως τονίζουν οι αναλυτές της εταιρείας στην έκθεσή τους, αναμένεται την επόμενη 5ετία να εμφανίσει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3,8%, σκαρφαλώνοντας στους 38,4 εκατ. τόνους!

Η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ελαφρύτερα οχήματα και η μετατόπιση της αγοράς ενέργειας σε περισσότερο πράσινες λύσεις, με αιχμή του δόρατος την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, είναι οι βασικοί οδηγοί πίσω από την εντυπωσιακή ανάκαμψη της αγοράς διέλασης αλλά και των θετικών και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο εκτιμήσεων.

Ο κινεζικός γίγαντας θα συνεχίσει να ηγείται της κατανάλωσης προϊόντων διέλασης, απορροφώντας περίπου το 68% της παγκόσμιας παραγωγής, με τη Γηραιά Ήπειρο να ακολουθεί με 10%. Όσον αφορά στις τελικές αγορές, η χρήση του ελαφρού μετάλλου και συγκεκριμένα των προϊόντων διέλασης στις μεταφορές αναμένεται να εμφανίσει υψηλούς ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 5,2% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο τομέας της δόμησης εκτιμάται ότι θα καταγράψει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,5%.

Πηγή: https://www.alunet.gr

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER