Πρόγραμμα βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Δήμο Πεντέλης

Πρόγραμμα βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Δήμο Πεντέλης

Στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα HORIZON της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει για πρώτη φορά ο δήμος Πεντέλης, προκειμένου να αναπτυχθούν στην πόλη δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 238.125 ευρώ και στόχος είναι η μετατροπή και εφαρμογή των υφιστάμενων δικτύων μετακίνησης των πολιτών, σε καινοτόμα και σύγχρονα κοινόχρηστα συστήματα κινητικότητας, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, ΙΧ, ταξί κ.α., σε συνδυασμό με τα δημόσια μεταφορικά μέσα, ώστε να επέλθει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο θα διαρκέσει τρία χρόνια σε 15 ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Πεντέλη. Στο πλαίσιο αυτό θα εφαρμοστούν τα προτεινόμενα συστήματα μεταφορών, ώστε να μετρηθούν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

«Από την πρώτη ημέρα, η δημοτική μας Αρχή διερεύνησε, διεκδίκησε και εξασφάλισε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να υλοποιήσει έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον δήμο μας. Έτσι σήμερα είμαστε ένας δήμος που έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο έργων και δράσεων τέτοιου μεγέθους και αξίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα θα αποκτήσουμε τεχνογνωσία για ανάπτυξη νέων μορφών κινητικότητας στην πόλη, φιλικών στο περιβάλλον, με λιγότερες ανάγκες σε κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, ανοίγει για τον δήμο μας μια ακόμα δυνατότητα χρηματοδοτήσεων έργων και δράσεων προς όφελος των συμπολιτών μας, αυτή των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΤΕΕ Newsletter

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER