Η Holcim μετατρέπει απόβλητα σε εναλλακτικά καύσιμα και πρώτες ύλες για τσιμέντο

Η Holcim μετατρέπει απόβλητα σε εναλλακτικά καύσιμα και πρώτες ύλες για τσιμέντο

Η κορυφαία εταιρεία παροχής οικοδομικών λύσεων Holcim Philippines, Inc., μετέτρεψε περίπου ένα εκατομμύριο τόνους αποβλήτων, κατάλληλης σύνθεσης, σε εναλλακτικά καύσιμα και πρώτες ύλες για την παραγωγή τσιμέντου το 2022, στο πλαίσιο των δράσεων επιτάχυνσης της κυκλικότητας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μέσω της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων Geocycle, η Holcim Philippines αξιοποίησε απορριπτόμενα υλικά από βιομηχανίες και τοπικές κοινότητες μέσω της μεθόδου της συνεπεξεργασίας σε κλιβάνους παραγωγής τσιμέντου. Αυτό βοήθησε την εταιρεία να εξοικονομήσει πρωτογενείς φυσικούς πόρους και να αποφύγει τα παραδοσιακά καύσιμα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, παρέχοντας παράλληλα στους συνεργάτες της μια ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον λύση διαχείρισης αποβλήτων.

Μεταξύ των κερδισμένων από την πρωτοβουλίας κυκλικής οικονομίας της εταιρείας είναι 35 δήμοι και πόλεις σε εθνικό επίπεδο, οι οποίοι κατάφεραν να εκτρέψουν τα απόβλητα μακριά από τους χώρους υγειονομικής ταφής. Η Geocycle βοήθησε επίσης τους βιομηχανικούς της εταίρους να διαχειριστούν τα απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών. Επιπλέον, η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη εγκαταστάσεων για τη συνεπεξεργασία ουσιών που καταστρέφουν το όζον.

Εκτός από αυτά, η Geocycle πραγματοποίησε διαλέξεις για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων για τις τοπικές κυβερνήσεις και τα σχολεία και συμμετείχε σε δημόσιες συζητήσεις για να τονίσει τη σημασία της διατήρησης των πόρων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim Philippines, Horia Adrian, ανέφερε «Η συνεπεξεργασία είναι ένα σημαντικό μέρος των προσπαθειών μας για την προώθηση της κυκλικότητας στον κατασκευαστικό κλάδο. Η επιτυχία μας στην επαναχρησιμοποίηση απορριπτόμενων υλικών μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση φυσικών πόρων και το αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τις βιομηχανίες και τις τοπικές κοινότητες να επιτύχουν τους στόχους τους για μηδενικά απόβλητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητες συνεπεξεργασίας που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην οικοδόμηση προόδου στη χώρα».

Η συνεπεξεργασία είναι μια εγκεκριμένη από την κυβέρνηση των Φιλιππίνων και παγκοσμίως αναγνωρισμένη τεχνολογία διαχείρισης αποβλήτων που επαναχρησιμοποιεί κατάλληλα απορριπτόμενα υλικά για την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και πρώτων υλών για την παραγωγή τσιμέντου. Μεταξύ των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της συνεπεξεργασίας είναι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του κλιβάνου και ο μεγαλύτερος χρόνος επεξεργασίας που εμποδίζουν το σχηματισμό επιβλαβών αερίων. Επίσης δεν προκύπτουν υπολείμματα προς υγειονομική ταφή.

Η Holcim Philippines αυξάνει τη χρήση καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην παραγωγή τσιμέντου για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, τη μείωση της χρήσης πρωτογενών πρώτων υλών και τη συμβολή στη διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα με βιώσιμο τρόπο.

Πηγή: journal.com.ph

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER