Δήμος Σερρών: Τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών κάδων τηλεματικής

Δήμος Σερρών: Τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών κάδων τηλεματικής

Στο πλαίσιο της ένταξης του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» τοποθετήθηκαν νέοι πιλοτικοί κάδοι πάρκου, που είναι εξοπλισμένοι με τηλεματική, από την εταιρεία ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε.

Τους κάδους αυτούς παρουσίασαν ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης. Πρόκειται για κάδους σύγχρονης τεχνολογίας, που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία τους. Η χωρητικότητα τους ανέρχεται σε 240 λίτρα και με τη χρήση συστήματος συμπίεσης σχεδόν εξαπλασιάζεται.

Η χρήση τους είναι απλή καθώς υπάρχει πεντάλ που ανοίγει τον κάδο, για να μπορούν με ευκολία να τους χρησιμοποιούν οι πολίτες. Διαθέτουν τηλεματικό σύστημα παρακολούθησης της πληρότητας τους και αποστέλλουν ενημερωτικό μήνυμα στο κέντρο ελέγχου όταν γεμίσουν.

Το σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων λειτουργεί αυτόματα και αυτόνομα, καθώς ο κάδος διαθέτει ηλιακό συλλέκτη και δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Οι «έξυπνοι» ηλιακοί κάδοι πάρκου με συμπίεση θα λειτουργήσουν πιλοτικά για διάστημα δύο μηνών.

Σέρρες, Ηλιακοί κάδοι

Στην συνέχεια, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, θα εγκατασταθούν σε όλο το Δήμο Σερρών. Ο Δήμος Σερρών είναι από τους πρώτους δήμους στους οποίους γίνεται η πιλοτική εγκατάσταση «έξυπνων» κάδων και ο Δήμαρχος κ. Χρυσάφης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι από τους πρώτους που θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση των σύγχρονων ηλιακών κάδων σε όλη την έκταση του Δήμου Σερρών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Καρακολίδης υπογράμμισε ότι εξοικονομείται χώρος και ενέργεια, σημειώνοντας ότι κάθε ηλιακός κάδος αντιστοιχεί με 10 συμβατικά καλαθάκια απορριμμάτων. Η πιλοτική χρήση του συστήματος εφαρμόζεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Σερρών, ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Καρακολίδης.

Με πληροφορίες από https://www.myota.gr/

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER