Τρίκαλα: Ένα ρομπότ μεταφέρει τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη

Τρίκαλα: Ένα ρομπότ μεταφέρει τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη

Ξεκίνησαν στα Τρίκαλα οι πιλοτικές δομικές των αυτόνομων ρομπότ μεταφορών (delivery droids) YAPE, μέσα από τη συνεργασία της e-Trikala, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) και του Πανεπιστημίου της Γένοβας (UNIGE) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SHOW.

Αρχικά στον Μύλο των Ξωτικών, τα ρομπότ μεταφέρουν τα γράμματα των μικρών παιδιών από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών προς τον Αη Βασίλη. Τις επόμενες ημέρες, τα YAPEs θα κινηθούν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κέντρο της πόλης, μεταφέροντας εφημερίδες, αλληλογραφία και μικρά πακέτα από τους προμηθευτές στα τοπικά καταστήματα. Tα ρομπότ είναι κατασκευασμένα από την Ιταλική εταιρία YAPE. Αυτή η καινοτομία για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, υλοποιείται στη Τρίκαλα.

Σε μια ακόμα κίνηση πρωτοπορίας, τα ρομπότ είναι ασφαλισμένα από την εταιρία Anytime. H επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου των YAPE γίνεται μέσω του δικτύου 5G της Vodafone. To πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Tο έργο SHOW συγκεντρώνει 69 εταίρους από 13 χώρες της Ε.Ε, που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αστικής κινητικότητας, με συντονιστή τη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Μεταφορών (International Association of Public Transport | UITP) και τεχνικό συντονιστή εταίρo το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

To SHOW αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό έργο της Ε.Ε για την Συνεργατική, Συνδεδεμένη και Αυτοματοποιημένη Κινητικότητα (CCAM) σε αστικές περιοχές. Tο έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης No 875530.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://show-project.eu/

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER