Συνεργασία μεταξύ της Rio Tinto και της Ford για την προμήθεια υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Συνεργασία μεταξύ της Rio Tinto και της Ford για την προμήθεια υλικών χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Rio Tinto και η Ford Motor Company υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη πιο βιώσιμων και ασφαλών αλυσίδων εφοδιασμού για μπαταρίες και υλικά χαμηλών εκπομπών άνθρακα που θα χρησιμοποιούνται στα οχήματα της Ford. Η συνεργασία θα υποστηρίξει τη μετάβαση προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα προμηθεύοντας τη Ford, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, με υλικά όπως λίθιο, αλουμίνιο και χαλκό.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Rio Tinto, μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία εξόρυξης και μετάλλων, να προχωρήσει τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με πελάτες προς την κατεύθυνση απαλλαγής των αλυσίδων αξίας της εταιρείας από τον άνθρακα. Από την πλευρά της η Ford στοχεύει να γίνει ο βασικός πελάτης του έργου λιθίου Rincon της Rio Tinto στην Αργεντινή. Η Rio Tinto επί του παρόντος έχει ξεκινήσει λεπτομερή προγραμματισμό για την εκκίνηση του έργου Rincon και θα συνεργαστεί με τη Ford στο θέμα της υποστήριξης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της με λίθιο.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης για να ενισχύσουν την χρήση αλουμινίου χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε οχήματα της Ford, συμπεριλαμβανομένου του μετάλλου που παράγεται με την τεχνολογία τήξης μηδενικού άνθρακα ELYSIS™ και από τα εργοστάσια της Rio Tinto στον Καναδά που τροφοδοτούνται με υδροηλεκτρική ενέργεια, βοηθώντας τη Ford να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της στο First Mover’s Coalition.

Η Ford και η Rio Tinto θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη ασφαλών, εγχώριων αλυσίδων εφοδιασμού για τη Ford σε άλλα βασικά προϊόντα για την ενεργειακή μετάβαση, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού που παράγεται με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα από τις δραστηριότητες της Rio Tinto στη Βόρεια Αμερική.

Η συμφωνία βασίστηκε στην υφιστάμενη σχέση της Ford με την Rio Tinto ως κύριο πάροχο πρώτης ύλης αλουμινίου για το εμβληματικό F-150, το πρώτο pick-up φορτηγό αμαξώματος αλουμινίου στον κόσμο. Τα υψηλής αντοχής κράματα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται στο Ford F-150 συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης και στην εξοικονόμηση βάρους, βοηθώντας το να ρυμουλκεί βαρύτερα φορτία, να έχει καλύτερη επιτάχυνση και μειώνει την απόσταση ακινητοποίησης. Τώρα, οι εταιρείες θα συνεργαστούν διερευνώντας τι είναι περαιτέρω δυνατό στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης για οχήματα όπως τα ηλεκτρικά φορτηγά μεγάλου μεγέθους επόμενης γενιάς της Ford.

Ο Ford Chief Industrial Platform officer, Hau Thai-Tang, δήλωσε: «Η συνεργασία είναι ένα ισχυρό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αποδεδειγμένη εμπειρία και η βιομηχανική τεχνογνωσία της Ford μπορούν να αξιοποιηθούν για να επιταχυνθεί η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Εφαρμόζουμε χρόνια κοινής γνώσης και μια ισχυρή σχέση με την Rio Tinto για να υποστηρίξουμε την παραγωγή μοντέλων που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν οι πελάτες – και ενδεχομένως για να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς EV για εκατομμύρια πελάτες».

Ο Chief Commercial Officer της Rio Tinto, Alf Barrios, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Ford για να υποστηρίξουμε τη μετάβαση στο net zero παρέχοντας μια σειρά υλικών που απαιτούνται στα ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και προωθούμε τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε περαιτέρω για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις αλυσίδες αξίας μας. Η Rio Tinto, ως παγκόσμιος ηγέτης της εξορυκτικής βιομηχανίας, βρίσκεται στην εξαιρετική θέση να συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Ford για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων, ιχνηλατίσιμων και ασφαλών αλυσίδων εφοδιασμού. Η εταιρεία επενδύει σημαντικά κεφάλαια για να αναπτύξει δραστηριότητες που σχετίζονται με υλικά που απαιτούνται για την ενεργειακή μετάβαση και σε τεχνολογία και συνεργασίες για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη μακροπρόθεσμη σχέση μας με τη Ford για να υποστηρίξουμε τους στόχους βιωσιμότητάς της».

Πηγή: BatteryIndustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER