Ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση

Σταθερά προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης οδεύει ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, καθώς ολοκλήρωσε την κατάρτιση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (Α.Π.4) – Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του χρηματοδοτικού προγράμματος << Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020>>.

Τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελούν θεσμική υποχρέωση των ΟΤΑ και προβλέπουν τη χωροθέτηση δημόσιων σημείων φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμων με στόχο την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης και τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στις πόλεις μας.

Κύριος στόχος της χρήσης οχημάτων χαμηλών ή/και μηδενικών ρύπων αποτελεί η περιβαλλοντική προστασία, με την επέκταση δημόσιων και προσβάσιμων υποδομών για τη διευκόλυνση των ανθρώπων, που σταδιακά θα υιοθετούν την ηλεκτροκίνηση για την μετακίνησή τους στην πόλη. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στη Νέα Ιωνία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μελλοντικά την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για τον Δήμο.

«Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας. Στο άμεσο μέλλον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα ως βασικό μέσο μεταφοράς στην πόλη», τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου και πρόσθεσε: «Εμείς ως δημοτική Αρχή οφείλουμε να παρέχουμε ένα δίκτυο δημόσιων προσβάσεων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για τους πολίτες, τους επαγγελματίες, που καλύπτει χωροταξικά το σύνολο του δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τις αστικές με τακινήσεις και συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία της πόλης μας».

Η κα. Θωμαΐδου κατέληξε λέγοντας: «Σε μία περίοδο ενεργειακής ένδειας και προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, η “καθαρή ενέργεια” και η διευκόλυνση της αστικής κινητικότητας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και χρέος μας για τις μελλοντικές γενιές».

Πηγή: Δήμος Νέας Ιωνίας (neaionia.gr)

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER