Ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη ενισχύει τον στόλο του με οκτώ υβριδικά οχήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη ενισχύει τον στόλο του με οκτώ υβριδικά οχήματα

Οκτώ βενζινοκίνητα οχήματα με κινητήρες νέας τεχνολογίας και με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας προμηθεύτηκε ο Δήμος Καλαμαριάς, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 - 2020». Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δε χρειάζονται φόρτιση καθώς επαναφορτίζονται αυτόματα από την επιβράδυνση και έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Μετά την καταγραφή των αναγκών του δήμου, τα οχήματα αυτά θα διανεμηθούν στις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, Διοικητικών Υπηρεσιών, Υπηρεσίας Δόμησης, Πολεοδομίας και Κοινωνικής Μέριμνας. Σε δηλώσεις του κατά την παράδοση των αυτοκινήτων, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης επισήμανε ότι ο Δήμος διαθέτει πλέον έναν σύγχρονο στόλο επιβατικών οχημάτων, τα οποία βοηθούν τις υπηρεσίες να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους με περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχεδόν μηδενικό.

Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται πάρα πολύ οι ρύποι ενώ επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση πόρων ως προς τα χρήματα των δημοτών, γιατί η κίνηση αυτή γίνεται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη. Στο πλαίσιο, άλλωστε, του συνολικού σχεδιασμού του δήμου για τα οχήματά του, τα επόμενα βήματα είναι η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα και η υλοποίηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, με την τοποθέτηση πάνω από εκατό φορτιστών στην Καλαμαριά, πέραν από αυτούς που υπάρχουν μέσα στα αμαξοστάσια και στους χώρους του δήμου.

«Υπάρχει συνολικός σχεδιασμός στο θέμα των οχημάτων. Το επόμενο βήμα είναι η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα. Οπότε βλέπουμε ότι ο στόλος του δήμου Καλαμαριάς εκσυγχρονίζεται, σιγά σιγά, οι ανάγκες θα μας ωθήσουν να υλοποιήσουμε και το ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων), τοποθετώντας πάνω από εκατό φορτιστές στην Καλαμαριά, πέραν από αυτούς που υπάρχουν μέσα στα αμαξοστάσια και στους χώρους του δήμου.

Άρα βλέπουμε ότι γίνεται η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση κι αυτό είναι πολύ θετικό για το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Δαρδαμανέλης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα ή κινητήρες νέας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στον Δήμο Καλαμαριάς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και το κόστος ανέρχεται στις 120.320,96 ευρώ.

Πηγή: kalamaria.gr

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER