Η Samsung ανακτά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα από ηλεκτρονικά απόβλητα

Η Samsung ανακτά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα από ηλεκτρονικά απόβλητα

Ο κολοσσός των ηλεκτρονικών Samsung συνεργάζεται με την εταιρεία ανακύκλωσης Computer Recycling με σκοπό την ανάκτηση χρυσού, αργύρου και άλλων μετάλλων που βρίσκονται σε απορριφθέντα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Samsung στη Νέα Ζηλανδία συλλέγει smartphones, τηλεοράσεις, ψυγεία, tablets και άλλα ηλεκτρονικά είδη που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, από μέρη όπως η Samoa, η Tonga, τα νησιά Fiji, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Vanautu και η Ταϊτή και τα προωθεί για ανακύκλωση στις εγκαταστάσεις της στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Simon Smith, επικεφαλής του τμήματος marketing της Samsung Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η εταιρεία αναζητά πρόσθετη δυναμικότητα εγκαταστάσεων ανακύκλωσης για να ενισχύσει την ικανότητα της για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Smith είπε ότι η Samsung άρχισε να εντείνει τις προσπάθειές της προς τη βιωσιμότητα πριν από περίπου τρία χρόνια και η ζήτηση για λύσεις ανακύκλωσης και ανάκτησης κρίσιμων πρώτων υλών έκτοτε, αυξάνονται εκθετικά.

Μέχρι το 2050 η εταιρεία ελπίζει να είναι σε θέση να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 70 εκατομμύρια τόνους και να μειώσει επίσης τη συνολική χρήση νερού. Ταυτόχρονα θέλει να επεκτείνει τη συλλογή ηλεκτρονικών αποβλήτων προς ανακύκλωση και ανάκτηση πρώτων υλών σε όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, η Samsung επαναχρησιμοποίησε τον χρυσό και τον άργυρο από 6 εκατομμύρια smartphones που συλλέχθησαν στην Ιαπωνία για να κατασκευάσει 5.000 μετάλλια για τους νικητές των αγώνων. Επίσης, περίπου 80.000 τόνοι smartphones και μικρών ηλεκτρονικών συσκευών συγκεντρώθηκαν μέσα σε δύο χρόνια για να ανακτηθούν 5 τόνοι από διάφορα πολύτιμα μέταλλα.

Στα πρόσφατα μοντέλα smartphones της Samsung, το πλαστικό στις συσκευές είναι κατασκευασμένο από απορριφθέντα και ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος, ενώ όλες οι συσκευασίες των πιο πρόσφατων κινητών τηλεφώνων της, ξεκινώντας από το Galaxy Z Flip 4 που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2022, είναι 100% ανακυκλώσιμες.

Το χρυσό μετάλλιο της Lisa Carrington για το μονό καγιάκ γυναικών 500m στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 κατασκευάστηκε από χρυσό που ανακτήθηκε από ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Η Samsung λέει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τη βιωσιμότητα και τον αντίκτυπό που η ίδια έχει στο περιβάλλον και πρόσφατα κυκλοφόρησε οικολογικές συσκευασίες για τις τηλεοράσεις της, στις οποίες δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτοκόλλητα ή άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να επεκτείνει αυτή την πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει ενσωματώσει ηλιακά επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στα τηλεχειριστήρια των τελευταίων μοντέλων τηλεοράσεων. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν από τον οικιακό φωτισμό καθώς και από τον ήλιο. Αυτό εκτιμάται ότι έχει αποτρέψει περίπου 200 εκατομμύρια μπαταρίες από την απόρριψή τους σε χώρους υγειονομικής ταφής, ισχυρίζεται η εταιρεία.

Η συσκευασία των πιο πρόσφατων κινητών τηλεφώνων της Samsung, ξεκινώντας από το αναδιπλούμενο και πτυσσόμενο μοντέλο Galaxy Z Flip 4, είναι 100% ανακυκλώσιμη

«Η Samsung υπέγραψε μια δήλωση για το κλίμα το 1992 και εργαζόμαστε σε διάφορες σχετικές πρωτοβουλίες διαρκώς. Ωστόσο, οι προσπάθειές μας έχουν γίνει πιο έντονες τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε μια τεράστια αλλαγή όσον αφορά στη βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας ότι κάνουμε το σωστό τόσο για το brand name όσο και για τον καταναλωτή», είπε ο Smith.

«Οι καταναλωτές θέλουν οι εταιρείες να έχουν μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση ​​και η Samsung κάνει αυτό που της αναλογεί για να το διατηρεί ως κύριο μέλημά της». 

«Η Samsung ως εταιρεία διαθέτει προς πώληση περισσότερες από 300 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως κάθε χρόνο γεγονός που την κάνει να συνειδητοποιεί τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον», είπε ο Smith.

«Σίγουρα έχουμε εντείνει όλες τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας. Διαρκώς αναπτυσσόμαστε και κάνουμε πολλά περισσότερα, και κάθε φορά που σχεδιάζουμε ένα νέο προϊόν ή μία νέα τεχνολογία, η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρό τους».

Τέλος, η Samsung συνεργάζεται με το International Agency for the Prevention of Blindness και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να επιτρέψει σε γιατρούς να χρησιμοποιούν απορριφθέντα smartphones για τον εντοπισμό οφθαλμικών ασθενειών σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Ινδία, το Μαρόκο και η Παπούα Νέα Γουινέα.

Πηγή: stuff.co.nz

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER