Η Rio Tinto σχεδιάζει την ανάπτυξη μίας πιλοτικής μονάδας μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή σιδήρου χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Rio Tinto σχεδιάζει την ανάπτυξη μίας πιλοτικής μονάδας μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή σιδήρου χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Rio Tinto Plc. ανέφερε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μία πιλοτική μονάδα μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή σιδήρου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Το βήμα αυτό έρχεται ως εξέλιξη μίας μικρής κλίμακας αντίστοιχης μονάδας στη Γερμανία, η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα της σχετικής διεργασίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η διεργασία, γνωστή ως BioIron, χρησιμοποιεί ως αναγωγικό μέσο ακατέργαστη βιομάζα αντί για άνθρακα, καθώς και μικροκυματική ενέργεια, για τη μετατροπή σιδηρομεταλλεύματος από την περιοχή Pilbara της Αυστραλίας σε μεταλλικό σίδηρο. Η διεργασία BioIron έχει τη δυναμική να υποστηρίξει την παραγωγή χάλυβα με σχεδόν μηδενικές εκπομπές άνθρακα, και μπορεί να επιτύχει ακόμα και αρνητικές εκπομπές άνθρακα, αν συνδυαστεί με τεχνολογίες δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, η διεργασία έχει δοκιμαστεί εκτενώς στη Γερμανία από μία ομάδα έργου της Rio Tinto, την εταιρεία βιώσιμων τεχνολογιών Metso Outotec και την ομάδα Microwave Process Engineering Group του Πανεπιστημίου του Nottingham, όπως ανέφερε η Rio Tinto. 

Η διεργασία BioIron θα δοκιμαστεί τώρα σε μεγαλύτερη κλίμακα σε μία ειδικά σχεδιασμένη πιλοτική μονάδα συνεχούς λειτουργίας με παραγωγική ικανότητα ενός τόνου ανά ώρα. Ο σχεδιασμός της πιλοτικής μονάδας είναι υπό εξέλιξη και η Rio Tinto εξετάζει κατάλληλες τοποθεσίες για την κατασκευή της.

Η διεργασία BioIron χρησιμοποιεί λιγνοκυτταρινούχα βιομάζα, συμπεριλαμβανομένων γεωργικών υποπροϊόντων (άχυρο σίτου, μίσχοι canola, άχυρο κριθαριού, υπόλειμμα ζαχαροκάλαμου) ή καλλιεργειών που αναπτύσσονται ειδικά για το σκοπό αυτό. Η βιομάζα αναμειγνύεται με το σιδηρομετάλλευμα και θερμαίνεται με έναν συνδυασμό απαερίων που απελευθερώνονται από τη βιομάζα και μικροκυμάτων υψηλής απόδοσης που μπορούν να τροφοδοτηθούν ενεργειακά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: nasdaq.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER