Η LG Chem προμηθεύει πλαστικό με βάση φυτικές πρώτες ύλες στην Mattel

Η LG Chem προμηθεύει πλαστικό με βάση φυτικές πρώτες ύλες στην Mattel

Η LG Chem, η κορυφαία εταιρεία χημικών της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει έναν νέο τύπο ABS (Acrylonitrile butadiene styrene) που θα χρησιμοποιεί φυτικές πρώτες ύλες. Η πρώτη εταιρεία που θα προμηθευτεί το εν λόγω βιώσιμο πλαστικό θα είναι ο αμερικανικός κατασκευαστής παιχνιδιών Mattel.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το ABS είναι ένα άκαμπτο θερμοπλαστικό πολυμερές που διαθέτει υψηλή αντοχή στη θερμότητα και την κρούση. Η LG Chem είναι ο ηγέτης της αγοράς στα προϊόντα ABS με ετήσια παραγωγική ικανότητα 2,4 εκατομμυρίων τόνων. Τα προϊόντα ABS αποτελούν σχεδόν το 20% των συνολικών πωλήσεών της σε πετροχημικά προϊόντα.

Το προϊόν ABS με βάση φυτικές πρώτες ύλες, επιτυγχάνει δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και διανομής, σε σύγκριση με τα υπάρχοντα προϊόντα ABS. Το προϊόν έλαβε επίσης το πιστοποιητικό International Sustainability and Carbon Certification Plus, το πρώτο αντίστοιχο για μια ασιατική εταιρεία.

Αποκαλώντας το λανσάρισμα του νέου προϊόντος ABS μέρος της μακροπρόθεσμης προσπάθειας ανάπτυξης και υιοθέτησης βιώσιμων λύσεων για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, η εταιρεία είπε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία της στη φιλική προς το περιβάλλον αγορά πλαστικών, εν μέσω αυξανόμενων προσπαθειών για περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές προσπάθειες σε όλους τους κλάδους.

«Η LG Chem θα ηγηθεί της αγοράς με προϊόντα βασισμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για να παρέχει στους πελάτες της ευκαιρίες να επιλέξουν τη φιλική προς το περιβάλλον κατανάλωση», δήλωσε ο Roh Kuk-rae, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας πετροχημικών της LG Chem.

Πηγή: koreaherald.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER