Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να γίνει ηγέτης στη βιώσιμη εξόρυξη

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να γίνει ηγέτης στη βιώσιμη εξόρυξη

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά ορυκτών και μετάλλων με τη στροφή προς την καθαρή ενέργεια. Η κυβέρνηση της εκτιμά ότι η χώρα διαθέτει ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που περιέχουν χαλκό, ψευδάργυρο, φωσφορικά άλατα, ουράνιο και χρυσό, αξίας 1,3 τρισ. δολαρίων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο διεθνών εκπροσώπων και επενδυτών στον εξορυκτικό τομέα που συμμετείχαν στο συνέδριο Mines and Money στο Λονδίνο, ο υφυπουργός για Mining Affairs, Ministry of Industry and Mineral Resources της χώρας, επεσήμανε την σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η εξορυκτική βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας.

Με το 17% των βεβαιωμένων αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να εξερευνήσει αυτό που αποκαλεί ως «μια τεράστια, νέα και σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη υπερ-περιοχή κοιτασμάτων ορυκτών και μετάλλων που εκτείνεται από την Αφρική έως την Κεντρική Ασία». «Η απανθρακοποίηση δεν μπορεί να συμβεί χωρίς ορυκτά και μέταλλα, για την ακρίβεια χωρίς πολλά ορυκτά και μέταλλα. Προς τούτο πρέπει να κλιμακώσουμε τις ανακαλύψεις κοιτασμάτων και να κλιμακώσουμε την παραγωγή», δήλωσε ο Khalid Al-Mudaifer.

«Είμαστε σε καλή θέση για την περαιτέρω κλιμάκωση της εξόρυξης και τη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας. Έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση και σταθερή δημοσιονομική πολιτική. Επίσης έχουμε εμπειρία. Έχουμε ενέργεια χαμηλού κόστους. Έχουμε εξαιρετική υποδομή» επισημαίνει ο υφυπουργός.

Πέντε νέες τοποθεσίες για μεταλλευτική έρευνα πρόκειται να αδειοδοτηθούν και το βασίλειο θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για επιπλέον 10 τοποθεσίες το επόμενο έτος. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε επικοινωνία με εξορυκτικές εταιρίες της Αυστραλίας προκειμένου να υποστηριχθεί το σχέδιο εξόρυξης ύψους 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σαουδική Αραβία έχει ήδη γίνει ένας από τους ηγέτες παγκοσμίως όσον αφορά την παραγωγή φωσφορικών λιπασμάτων με την κρατική Ma'aden. Η Ma'aden έχει αναφέρει επίσημα το 2021 ότι προτίθεται να ξοδέψει ένα «τεράστιο χρηματικό ποσό» τις επόμενες δύο δεκαετίες για να εξερευνήσει τοποθεσίες από τις οποίες θα εξάγει μέταλλα μπαταριών.

Πηγή: mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER