Η Ζάμπια εγκαινιάζει το μεγαλύτερο ορυχείο νικελίου της Αφρικής

Η Ζάμπια εγκαινιάζει το μεγαλύτερο ορυχείο νικελίου της Αφρικής

Ο Πρόεδρος της Ζάμπια, Hakainde Hichilema, λέει ότι το νέο έργο του ορυχείου νικελίου Enterprise στο οποίο θα επενδυθούν 250 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στην περιοχή Kalumbila είναι πολύ σημαντικό καθώς θα παρέχει πρώτες ύλες για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κ. Hichilema λέει ότι η ανάπτυξη θα βοηθήσει επίσης τη χώρα να κάνει πραγματικότητα το όραμα της μετάβασης σε ένα καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον έθνος.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο Πρόεδρος χοροστάτησε στην τελετή έναρξης ενός έργου που θα αναλάβει η First Quantum Minerals (FQM). Το έργο θα καταστήσει την Ζάμπια τον μεγαλύτερο παραγωγό νικελίου στην Αφρική και αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 18.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

«Το όραμα της Ζάμπια να μεταβεί από την ενέργεια που παράγεται από μη ανανεώσιμες πηγές στην πράσινη ενέργεια γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα με τέτοια έργα», είπε ο κ. Hichilema. Ο αρχηγός του κράτους είπε ότι το έργο θα δημιουργήσει επίσης θέσεις εργασίας και εισόδημα για τους ντόπιους, καθώς και έσοδα για τη χώρα, προσθέτοντας ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από τους φόρους θα διοχετευθούν σε άλλους τομείς που έχουν ανάγκη, όπως η προμήθεια ειδών για την εκπαίδευση και φαρμάκων.

«Αυτό το έργο είναι σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους μας και θα ενισχύσει το εισόδημα των οικογεγειών, Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς όταν ξεκινάμε οποιοδήποτε έργο», είπε. Επίσης ανέφερε ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ της τοπικής κοινότητας και των επενδυτών, επειδή και τα δύο μέρη είναι ωφελούμενοι από το έργο. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταίρους και επενδυτές έχοντας ως στόχο τη μείωση της φτώχειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος για τους ντόπιους.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους όσους αγαπούν την πρόοδο στην κατεύθυνση για τη μείωση της φτώχειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών», είπε ο κ. Hichilema. Μιλώντας με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της FQM, Tristan Pascal, είπε ότι η Ζάμπια εξακολουθεί να είναι σημαντικός προορισμός για επενδύσεις λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το ορυχείο θα παράγει 30.000 τόνους νικελίου ετησίως.

Ο κ. Pascal είπε επίσης ότι το έργο νικελίου θα παρέχει επίσης περίπου 430 μεγαβάτ αιολικής και ηλιακής ενέργειας σε λίγα χρόνια. Και ο υπουργός ορυχείων, Paul Kabuswe είπε ότι το έργο του νικελίου θα κάνει τη Ζάμπια πρωταθλητή στην παραγωγή νικελίου στην Αφρική, καθώς η χώρα θα συμβάλει στην αυξανόμενη ζήτηση νικελίου για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο κ. Kabuswe είπε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε επένδυση έρχεται σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας θα βελτιώνει τις συνθήκες ζωές των κατοίκων της περιοχής. Ο υπουργός της βορειοδυτικής επαρχίας Robert Lihefu είπε ότι το έργο του νικελίου θα δημιουργήσει πολλές άλλες ευκαιρίες εκτός από τις άμεσες θέσεις εργασίας. Ο κ. Lihefu είπε επίσης ότι το έργο συνάδει με το μανιφέστο του United Party for National Development  (UPND) για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εξάλειψη της φτώχειας.

Το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό σε περίπου 12 μήνες.

Πηγή: miningconstruction-sadc.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER