Γιατί το λίθιο είναι μια τεχνολογικά κρίσιμη πρώτη ύλη

Γιατί το λίθιο είναι μια τεχνολογικά κρίσιμη πρώτη ύλη

Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία διαρκώς, παρέχοντας νέους τρόπους διασύνδεσης, εξελίξεις στον ιατρικό τομέα και άλλες σημαντικές για τον άνθρωπο ανακαλύψεις. Επειδή η τεχνολογία προχωράει τόσο γρήγορα, απαιτούνται υλικά για την ανάπτυξη και την παραγωγή αυτής της τεχνολογίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το λίθιο είναι μια από τις κύριες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Smartphones

Πολλοί άνθρωποι σήμερα έχουν ένα smartphone και το χρησιμοποιούν όχι μόνο για να πραγματοποιούν κλήσεις και στέλνουν μηνύματα, αλλά και για διάφορες εργασίες, σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, παιχνίδια, οργάνωση ταξιδιών, αγορές και πολλά άλλα. Επειδή οι καθημερινές εργασίες πολλών ανθρώπων συνδέονται με τα τηλέφωνά τους, αυτές οι συσκευές είναι απίστευτα σημαντικό να λειτουργούν σωστά.

Μία από τις κύριες ανησυχίες που σχετίζονται με τα smartphones ήταν και είναι η εξάρτησή τους από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, ειδικά αν η χρήση της συσκευής είναι έντονη. Ωστόσο, με την εξέλιξη της τεχνολογίας σχετικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, ένα smartphone θα μπορούσε ενδεχομένως, ανάλογα με τη χρήση, να λειτουργήσει έως και πέντε ολόκληρες ημέρες με μία φόρτιση. 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το λίθιο είναι επίσης απαραίτητο για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ευρείας χρήσης, κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από τον αυξανόμενο αριθμό σταθμών φόρτισης σε εμπορικά κέντρα και χώρους στάθμευσης, και έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα λόγω του μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος που υπόσχονται.

Το αποτύπωμα άνθρακα ενός ατόμου μπορεί να μειωθεί σημαντικά με τη χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο έχει πολύ λιγότερες ρυπογόνες εκπομπές. Ένα άλλο όφελος σχετίζεται με την εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με το κόστος των ορυκτών καυσίμων. Βάσει των σχετικών προβλέψεων, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται στο δυτικό κόσμο μέχρι το 2040 θα είναι ηλεκτρικά.

Ασφάλεια

Κατά την κατασκευή τεχνολογικών αντικειμένων, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται ασφαλή υλικά, ειδικά εάν οι άνθρωποι έρχονται σε στενή επαφή με αυτήν την τεχνολογία καθημερινά. Οι μπαταρίες λιθίου θεωρούνται ένα από τα ασφαλέστερα υλικά για χρήση στο χώρο της τεχνολογίας, επειδή συχνά συνοδεύονται από ενσωματωμένους μηχανισμούς ασφαλείας. Οι μηχανικοί σκέφτονται συνεχώς τροποποιήσεις στις μπαταρίες λιθίου για να τις κάνουν πιο ασφαλείς και εύχρηστες.

Στο παρελθόν, υπήρξαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τις μπαταρίες λιθίου. Πολλοί από αυτούς τους κινδύνους έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά οι αγοραστές θα πρέπει να εξετάζουν τις προδιαγραφές και τα υλικά των διαφόρων gadgets ή αντικειμένων πριν την αγορά τους.

Το λίθιο είναι ένα υλικό με μεγάλες δυνατότητες γιατί μπορεί να αποθηκεύσει πολλή ενέργεια σε μικρό όγκο και ποσότητα υλικών. Ως εκ τούτου, τα τεχνολογικά gadgets μπορούν να είναι κομψά, φορητά και να έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης εάν οι μπαταρίες τους είναι κατασκευασμένες από λίθιο.

Πηγή: technewsgadget.net

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER