Έρχεται για δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου

Έρχεται για δοκιμαστικά δρομολόγια στην Αθήνα το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου

Μετά τα δοκιμαστικά δρομολόγια ηλεκτρικών λεωφορείων και ένα λεωφορείο υδρογόνου αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικά δρομολόγια στο κέντρο της πόλης της Αθήνας εντός του Οκτωβρίου 2022.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Στέφανος Αγιάσογλου συμμετέχοντας στην ημερίδα του Υπερταμείου με θέμα «Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια εντάσσονται στο πλαίσιο της αξιοποίησης αυτού του πράσινου καυσίμου για το οποίο η εταιρεία προετοιμάζεται. Όσον αφορά τα νέα λεωφορεία για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για τα οποία ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τις αρχές του 2023 σύμφωνα με τον κ. Αγιάσογλου.

Παράλληλα, η ΟΣΥ υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού 50 εκατ. ευρώ για τηλεματική, logistics και βέλτιστη διαχείριση βλαβών ώστε να μειωθεί ο χρόνος επισκευής των οχημάτων.

Με τη σειρά του, ο κ. Αθανάσιος Κοτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει υπογραφεί η σύμβαση 70 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση 14 συρμών του ΗΣΑΠ, έργο που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής 1 (Πειραιάς – Κηφισιά).

Αναφέρθηκε επίσης σ’ ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα το οποίο προωθείται και περιλαμβάνει την ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση των συρμών. Πρόκειται για μια δράση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης κατά 10% στο σύνολο των αναγκών ενέργειας που ανέρχονται σε 40 εκατ. ετησίως.

Πηγή: athenstransport.com

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER