Συνεργασία Li-Cycle με LG για ανακύκλωση αποβλήτων μπαταριών

Συνεργασία Li-Cycle με LG για ανακύκλωση αποβλήτων μπαταριών

Η Li-Cycle, η LG Chem (LGC) και η LG Energy Solution (LGES) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανακύκλωση μπαταριών αλλά και για πωλήσεις.

Η Li-Cycle συμφώνησε να ανακυκλώσει τα απόβλητα κατασκευής μπαταριών της LGES και άλλο υλικό μπαταριών ιόντων λιθίου από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Βόρεια Αμερική για μια περίοδο 10 ετών.

Επίσης, η Li-Cycle συμφώνησε να πουλήσει 20.000 τόνους ανακυκλωμένου θειικού νικελίου στην LGC και την LGES στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Το θειικό νικέλιο θα παραχθεί σε ένα υπό κατασκευή Hub της Li-Cycle που βρίσκεται στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Η Li-Cycle εκτιμά ότι το θειικό νικέλιο που θα πωληθεί στην LGC και την LGES στο πλαίσιο αυτών των ρυθμίσεων θα είναι «αρκετό για την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου που μπορούν να τροφοδοτήσουν περίπου 300.000 ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης».

Η LGC και η LGES σχεδιάζουν επίσης να επενδύσουν 50 εκατομμύρια δολάρια στη Li-Cycle.

«Μαζί, οδηγούμε την αειφόρο παγκόσμια ηλεκτροκίνηση μέσω της δημιουργίας αυτού του ορόσημου οικοσυστήματος κλειστού βρόχου στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών ιόντων λιθίου», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Li-Cycle Ajay Kochhar.

Πηγή: https://future-mobility.gr/

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER