Η θέση ευθύνης (πρέπει να) είναι ανεξάρτητη από το φύλο και την ηλικία

Η θέση ευθύνης (πρέπει να) είναι ανεξάρτητη από το φύλο και την ηλικία

Η συμμετοχή της νέας γενιάς σε μία επιχείρηση που μετρά 40 χρόνια εδραιωμένης πορείας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον για μία νεαρή γυναίκα στον τομέα παραγωγής αδρανών υλικών. Όχι εύκολη, αλλά εφικτή και επιτυχημένη. Η Μαρία Αντωνίου Λατούρος, εκτελεστικό στέλεχος και μέλος του Δ.Σ της M.S.C. LATOUROS INVESTMENTS Ltd., επενδύει τη φρέσκια οπτική, τις γνώσεις και την αφοσίωση της στην οικογενειακή επιχείρηση, κρατά την ισορροπία στην οικογενειακή της ζωή, στέκεται με αυτοπεποίθηση στο mansplaining, σέβεται την εμπειρία της προηγούμενης γενιάς και γίνεται έμπνευση της δικής της!

Ε.: Ο εξορυκτικός-μεταλλουργικός κλάδος είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός χώρος με προφίλ που ισορροπεί, διαχρονικά- και, ίσως, παράδοξα- μεταξύ της αναγκαιότητάς του ως απαραίτητος αρωγός στις σύγχρονες τεχνολογίες και των παραδοσιακών δομών διοίκησης και λειτουργίας. Πώς επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε σε αυτόν τον τομέα;

Μαρία Αντωνίου Λατούρος: Μετά το νερό και τον αέρα, τα αδρανή υλικά είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα υλικά. Τα αδρανή υλικά είναι στους δρόμους, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα σπίτια μας... είναι παντού! Γι’ αυτούς τους λόγους θαυμάζω και αγαπώ την οικογενειακή μας επιχείρηση, η οποία ασχολείται, εδώ και 40 χρόνια, κυρίως με την παραγωγή αδρανών υλικών, γύψου και τη διαχείριση αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.

Η βιώσιμη και αειφόρα παραγωγή των αδρανών υλικών είναι η πρόκληση η οποία ώθησε την απόφαση μου να δραστηριοποιηθώ στον τομέα της οικογενειακής μας επιχείρησης, αναγνωρίζοντας ότι, το να εργάζεσαι στην οικογενειακή επιχείρηση είναι καριέρα διαρκείας και γι' αυτό απαιτεί την πλήρη ικανοποίηση και αγάπη για αυτό που κάνεις.

Ε.: Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας ως επαγγελματία στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών. Ποια αναγνωρίζετε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε, ως σήμερα, στο εργασιακό περιβάλλον σας;

Μαρία Αντωνίου Λατούρος: Καταρχήν, αξίζει να αναφέρω ότι αποτελώ την τρίτη γενιά της οικογενειακής μας επιχείρησης. Ο πατέρας μου, Αντώνης Αντωνίου Λατούρος, άρχισε να σχεδιάζει και να προετοιμάζει τη διαδοχή της ομάδας του εδώ και δύο χρόνια, δημιουργώντας μια εκτελεστική επιτροπή, η οποία διευθύνει ολόκληρη την επιχείρηση και ενεργεί ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, της οποίας είμαι και μέλος.

Γενικότερα, η συμμετοχή της νέας γενιάς σε μία οικογενειακή επιχείρηση δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Κατά την ένταξη μου λοιπόν στον τομέα των ΟΠΥ, και ειδικότερα σε μια ανδροκρατούμενη επιχείρηση, κύρια πρόκληση μου ήταν να κερδίσω την εμπιστοσύνη των στελεχών του ομίλου και να αποδείξω την αξία μου ως νέο εκτελεστικό στέλεχος αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Οι άμεσες και έμμεσες διακριτικές συμπεριφορές σχετικά με το νεαρό της ηλικίας μου και το «mansplaining» αποτέλεσαν τις πιο σημαντικές δυσκολίες της εδραίωσης μου στην επιχείρηση. Οι δυσκολίες αυτές σχετίζονταν με τα στερεότυπα που αποτελούν τροχοπέδη στην προβολή της πραγματικής αξίας των νέων και παράλληλα της γυναίκας στον επιχειρηματικό κόσμο. Η ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης, ταπεινότητας και σκληρής δουλειάς ήταν το εργαλείο που με βοήθησε να ανταπεξέλθω στις πιο πάνω προκλήσεις. 

Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των στελεχών του ομίλου και να αποδείξω την αξία μου ως νέο εκτελεστικό στέλεχος αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ε.: Τα τελευταία έτη παρατηρείται μια προσπάθεια εξωστρέφειας του τομέα των ΟΠΥ, με στόχο την πιο ουσιώδη επικοινωνία με την κοινωνία, η οποία έχει πλέον μεγαλύτερη επίγνωση στα θέματα που τον αφορούν. Σε αυτό το πλαίσιο, η στελέχωση του τομέα σε θέσεις ευθύνης αρχίζει, σταδιακά, να παίρνει και γυναικεία χροιά. Πόσο κοντά ή μακριά πιστεύετε ότι βρίσκεται η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών επαγγελματιών σε αυτόν τον χώρο;

Μαρία Αντωνίου Λατούρος: Δυστυχώς, για πολλούς λόγους, το χάσμα στον επιχειρηματικό χώρο σε σχέση με το πόσες γυναίκες, και ειδικότερα νέες γυναίκες, αναλαμβάνουν θέσεις υψηλότερης ευθύνης στον τομέα των ΟΠΥ, παραμένει μεγάλο.

Ακόμη και σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια ανεπίσημη ανδρική ποσόστωση: οι άνδρες επιλέγουν άνδρες, που με τη σειρά τους επιλέγουν άνδρες και ούτω καθεξής. Σίγουρα υπάρχουν διάφορα εμπόδια στο συγκεκριμένο περιβάλλον, εσωτερικά και εξωτερικά. Θεωρώ ότι απαιτείται συνολική επιμόρφωση των εργαζομένων και των στελεχών σε θέματα ισότητας, έτσι ώστε η πρόσβαση στις κορυφαίες θέσεις να είναι ίση, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας.

Ε.: Work-Life balance: Με ποιες «πρώτες ύλες» εκτιμάτε ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος για μία γυναίκα επαγγελματία στον τομέα των Ορυκτών Πρώτων Υλών;

Μαρία Αντωνίου Λατούρος: Οι θέσεις υψηλότερης ευθύνης στον τομέα των ΟΠΥ επιφυλάσσουν πληθώρα υποχρεώσεων, απαιτήσεων και δεσμεύσεων, καθιστώντας την ισορροπία ανάμεσα στην μητρότητα, την προσωπική ζωή και την καριέρα συχνά σε κίνδυνο. Το ισόποσο μοίρασμα των υποχρεώσεων μου, δυστυχώς, δεν είναι συχνά εφικτό καθώς είναι δύσκολο να μοιραστεί ακριβώς ίσα ο χρόνος που αφιερώνω σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς της ζωής μου.

Προσπαθώ να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι μία μητέρα οφείλει να φροντίσει πρώτα τον εαυτό της για να καταφέρει να αποδώσει στη συνέχεια σε όλους τους ρόλους της και να δώσει πιο πολλά. Και για να είναι καλά μία μητέρα χρειάζεται να εργάζεται, να έχει προσωπικό χρόνο και να φροντίζει τον εαυτό της.

Ο χρόνος «της» κάθε γυναίκας επιχειρηματία είναι δικός «της» και θεωρώ ότι για την κάθε γυναίκα είναι διαφορετικό το μοίρασμα του χρόνου. Απλά θα αφιερώνει υπολογισμένα τον απαραίτητο χρόνο σε κάθε τομέα της ζωής της, ώστε να υπάρχει το περιθώριο να απολαύσει όσα όμορφα έχει να της προσφέρει η εργασία και η μητρότητα και η οικογένεια της αντίστοιχα. Θα πρέπει να βάλει τις απαραίτητες προτεραιότητες και να υπενθυμίζει στον εαυτό της τους λόγους που την οδήγησαν να επιλέξει που θα αφιερώσει το χρόνο της κάθε φορά.

Τέλος, θα πρέπει η κάθε γυναίκα επαγγελματίας να καταλάβει ότι μπορεί και χρειάζεται να έχει βοήθεια. Πρέπει να κάνει κάθε μέρα το καλύτερο που μπορεί, χωρίς ενοχές και να μαθαίνει από τα λάθη της.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Αντωνίου Λατούρος είναι η νέα γενιά της M.S.C. LATOUROS INVESTMENTS LIMITED, η οποία φέρνει μαζί της φρέσκες ιδέες, πειθαρχία, όραμα και όρεξη για σκληρή δουλειά. Η Μαρία κατέχει πτυχίο στο Industrial and Business Engineering από το Oregon State University, μεταπτυχιακό στο Business Management από το CASS Business School και είναι εγκεκριμένο μέλος του ΕΤΕΚ. Εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις από το 2018 και είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου. 

Image

Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή ή αναδημοσίευση, μερική ή ολική, του εν λόγω περιεχομένου. Το RAWMATHUB.GR διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα δημοσίευσης και παροχής αδειών αναδημοσίευσης κατόπιν έγγραφης άδειας, επιφυλασσόμενο για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος του. Εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER