Η GE θα αναπτύξει «αθάνατη» μπαταρία

Η GE θα αναπτύξει «αθάνατη» μπαταρία

Ερευνητές της GE στις ΗΠΑ αναπτύσσουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου στερεάς κατάστασης, η οποία, όπως λένε, μπορεί να έχει σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής χρησιμοποιώντας self-healing υλικά.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το έργο InterMetallic MORphogen Tailored Activity Lithium (IMMORTAL), προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων δολαρίων, αναπτύσσει ένα νέο υλικό διεπαφής στερεού/στερεού για τη μεταφορά φορτίου. Το MIT, το Πανεπιστήμιο του Michigan, το Πανεπιστήμιο της California στη Santa Barbara και η Storagenergy συνεργάζονται και χρησιμοποιούν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για να αναπτύξουν και να επιδείξουν μία πρωτότυπη κυψέλη μπαταρίας.

Το έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος Morphogenic Interfaces (MINT) της Υπηρεσίας Defense Advanced Research Agency (DARPA) που έχει συνολικό κόστος 11 εκατ. δολάρια. 

«Σήμερα, πιστεύουμε ότι τα περισσότερα πράγματα έχουν έναν πεπερασμένο κύκλο ζωής, που καθορίζεται από τον ρυθμό με τον οποίο φθείρονται τα εξαρτήματα τους. Ωστόσο, η εμπειρία μας από τα βιολογικά συστήματα μας δείχνει τη δυνατότητα τους να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους χρησιμοποιώντας περίπλοκες χημικές διεργασίες και ανάδραση για να αποφύγουν την αστοχία. Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να καθορίσουμε τις χημικές διεργασίες σε απλούστερα, μη ζωντανά συστήματα, όπως οι μπαταρίες, για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους; Αυτή είναι η ουσία αυτού που δημιουργούμε με την μπαταρία IMMORTAL», δήλωσε ο Joseph Shiang, κύριος επιστήμονας στον τεχνικό τομέα της Φυσικής & Διεργασιών Υλικών, που εργάζεται στο Εργαστήριο Κεραμικών στην GE Research και ηγείται του έργου.

Άλλα έργα στο πρόγραμμα MINT περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μοντέλων βαθέος νευρωνικού δικτύου (Deep Neural Network, DNN) για το σχεδιασμό μαλακών στερεών υλικών για μπαταρίες στερεάς κατάστασης με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, του MIT, του Πανεπιστημίου Harvard, του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne, της 24M Technologies και της QuantumScape.

Πηγή: eenewseurope.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER