1ος Διαγωνισμός Μηχανικής από την Mi.M.E.C.

1ος Διαγωνισμός Μηχανικής από την Mi.M.E.C.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 31 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 1ος Διαγωνισμός Μηχανικής, από την Mi.M.E.C., με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη στη Μεταλλουργική Βιομηχανία», σε συνεργασία με τις Synergies και EnviNow.

  • Σε ενδιαφέρει η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης;
  • Θες να προτείνεις μοντέρνους τρόπους για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων;
  • Έχεις αναρωτηθεί πως μπορεί να σχεδιαστεί η βιομηχανία του αύριο;

Στόχος του διαγωνισμού αποτελεί η σύνδεση των όρων «Europe's Green Deal», «Sustainable Development Goals (SDGs)» και «Industry 4.0» που όλοι ενδεχομένως μπορεί να έχουμε ακούσει, με την πρακτική εφαρμογή τους, που θα κληθεί να κάνει ο μηχανικός του αύριο.

Μέσω του διαγωνισμού, δίνεται η δυνατότητα, πέραν από την απόκτηση διαφορετικών εμπειριών, να έρθεις σε επαφή με φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω του παραδείγματος ενός κλάδου με δυνατή παρουσία και συμβολή στην ελληνική οικονομία.

Αν έχεις παρακολουθήσει τις δράσεις μας, γνωρίζεις την σημασία των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills). Μέσω της συμμετοχής θα σου δοθεί η ευκαιρία ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπως επίλυση προβλημάτων (problem solving), συνεργασία, ομαδικότητα, ικανότητες παρουσίασης, κ.α..

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών, και με ενδιαφέρον για τις επιστήμες του μηχανικού και του περιβάλλοντος. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν είτε ατομικά είτε ομαδικά (μέγιστο 5 άτομα). Η παρουσία καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού είναι υποχρεωτική.

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή έως και τις 13 Μαρτίου 2023 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: Φόρμα Συμμετοχής

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Λίγα λόγια για τη Mi.M.E.C

Η κύρια στόχευση της ομάδας συνοψίζεται από την εξής φράση: «Εκπαιδεύοντας τους φοιτητές του σήμερα, για τις απαιτήσεις του αύριο» και καταδεικνύει την αλήθεια ότι, το μέλλον «απαιτεί». Απαιτεί τη συνεχή αναβάθμιση και εξέλιξη των δεξιοτήτων μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα μας, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας στο RawMatHub.gr εδώ

Λίγα λόγια για τους συνεργάτες μας

Synergeies: «Όραμα η χώρα, που δίνει χώρο στους νέους και τους αφήνει να συν-διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα. Το μέλλον δεν περιμένει.» Η στόχευση των Synergeies είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη της διεπιστημονικής συνεργασίας, την διάχυση γνώσης και την βιώσιμη ανάπτυξη σε κοινωνικό, βιομηχανικό και προσωπικό επίπεδο.

EnviNow: To Envinow δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την υπεύθυνη ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας. Με αρθρογράφους που προέρχονται αποκλειστικά από την επιστημονική κοινότητα των επαγγελμάτων που σχετίζονται με το περιβάλλον, αναλαμβάνουν την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, με ταυτόχρονη ανάδειξη του επιστημονικού έργου του κλάδου. Το μέλλον είναι πράσινο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου το site του διαγωνισμού: https://fb.me/e/2rNCyc9u1 ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Mi.M.E.C.

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER