Χρ. Δήμας: Ρομποτική, νέες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη, απολύτως απαραίτητα για την προσαρμογή της επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη εποχή

Χρ. Δήμας: Ρομποτική, νέες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη, απολύτως απαραίτητα για την προσαρμογή της επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη εποχή

«Η αξιοποίηση της ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον απολύτως απαραίτητη για την προσαρμογή της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής». Αυτό σημείωσε σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση της Gizelis Robotics ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο αναλυτικά, ο υφυπουργός αναφέρει: «Η αξιοποίηση της ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον απολύτως απαραίτητη για την προσαρμογή της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας γενικότερα, στα δεδομένα της σύγχρονης εποχής. Σε έναν κλάδο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, η ελληνική επιχείρηση Gizelis Robotics, εξειδικεύεται στην ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, έχει αποκτήσει πολύ σημαντική εξαγωγική δυναμική, αναπτύσσοντας τεχνολογίες αιχμής και απευθύνεται πλέον στην παγκόσμια βιομηχανία.

Εφαρμόζοντας την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμού δημιουργεί, μεταξύ άλλων, αυτόνομα συνεργατικά ρομπότ με έναν καινοτόμο συνδυασμό από αισθητήρες, κάμερες και δεδομένα που αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Στην σημερινή τους εκδήλωση, όπου είχα την χαρά να απευθύνω χαιρετισμό, παρουσιάστηκαν εφαρμογές σύγχρονης Ρομποτικής στην Ελλάδα σε ανώτατα διοικητικά στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση είχε θέμα: «Σύγχρονες εξέλιξης στην ρομποτική τεχνολογία που προσθέτουν αξία στην ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER