Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Internet of Things and Robotics

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Internet of Things and Robotics

Το πρόγραμμα «Internet of Things and Robotics: To Ψηφιακό μας Μέλλον στο Σημερινό Σχολείο» των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης (Ε.Π.Τ.Α.) της Πολυτεχνικής Σχολής και του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποσκοπεί στην κατανόηση των τεχνολογιών της Ρομποτικής και του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και στην αξιοποίησή τους σε όλες τις βαθμίδες του σημαρινού σχολείου.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 και η διάρκειά του θα είναι 9 μήνες (400 ώρες). Το πρόγραμμα είναι δομημένο ώστε να παρέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις, τεχνολογικές και διδακτικές ενώ εστιάζει στην εφαρμοσμένη χρήση και με πληρότητα ένταξη των συστημάτων ΙοΤ και της ρομποτικής σε όλες τις βαθμίδες του σημερινού σχολείου.

Η εφαρμογή γίνεται κλιμακωτά και επαγωγικά από το απλό στο σύνθετο και από το Δημοτικό σχολείο στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να έχουν σφαιρική άποψη για τις δυνατότητες και τα οφέλη των ΙοΤ και ρομποτικών διδακτικών προσεγγίσεων , αλλά και να μπορούν να αναπτύσσουν τις δικές τους προσεγγίσεις προσαρμόζοντάς τες στις απαιτήσεις και συνθήκες του μαθήματός τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ενσωματώσουν τεχνολογίες αιχμής στο μάθημά τους και να φέρουν το μέλλον πιο κοντά στους μαθητές τους.

Επιπλέον το πρόγραμμα αποτελεί μια πολύ καλή εισαγωγή στο χώρο, για απόφοιτους θετικών σχολών, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, μηχανικούς πληροφοριακών συστημάτων και επαγγελματίες του κλάδου της πληροφορικής που θέλουν να επεκταθούν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ειδικότερα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και κλάδων, ιδιαίτερα STEM
  • Φοιτητές και αποφοίτους παιδαγωγικών σχολών και τεχνολογικών κατευθύνσεων
  • Στελέχη Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ρομποτικά συστήματα IoΤ
  • Στελέχη Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται σε ρομποτικά συστήματα IoT 

Σε όσους το παρακολουθήσουν θα δωθεί Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Ε.Π.Τ.Α. του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER