Η Symetal βραβεύτηκε με Platinum Rating από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στην Αειφορία

Η Symetal βραβεύτηκε με Platinum Rating από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στην Αειφορία

Τον Ιούλιο του 2022, η Symetal πέτυχε για ακόμη μια φορά να διακριθεί σε Platinum Sustainability Rating, την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από την EcoVadis, τοποθετώντας την εταιρεία μεταξύ του κορυφαίου 1% όλων των εταιρειών που βαθμολογήθηκαν από την EcoVadis στον κλάδο «Κατασκευή βασικών πολύτιμων και άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων» συγκεντρώνοντας βαθμολογία 77 στα 100.

Ο στόχος της μεθοδολογίας EcoVadis είναι να αξιολογήσει την ποιότητα του συστήματος διαχείρισης βιωσιμότητας μιας εταιρείας μέσω των πολιτικών, των ενεργειών και των αποτελεσμάτων της. Η αξιολόγηση επικεντρώνεται σε κριτήρια βιωσιμότητας που ομαδοποιούνται σε τέσσερα βασικά θέματα:

  • Περιβάλλον
  • Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Ηθική
  • Βιώσιμες Προμήθειες

Τα κριτήρια βασίζονται σε διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του UN Global Compact, της International Labour Organization (ILO), του Global Reporting Initiative (GRI) και του ISO 26000.

Ο Φαίδων Παρασκευόπουλος, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας & Αειφορίας στο Εργοστάσιο έλασης – παραγωγής foil στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που μας απονεμήθηκε Platinum Sustainability Rating από την EcoVadis. Η βιωσιμότητα, η περιβαλλοντική συνείδηση, η ηθική και κοινωνική προσφορά αποτελούν βασικές αρχές της Symetal. Μέρα με τη μέρα εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευθύνη και την εταιρική διακυβέρνηση στην υπηρεσία της βασικής μας φιλοδοξίας: να προωθήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον».

Η Γαβριέλα Χατζηστρατίδη, Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Αειφορίας στο Εργοστάσιο επιχάρτωσης και επικάλυψης αλουμινίου στη Μάνδρα Αττικής πρόσθεσε: «Η βιωσιμότητα είναι μια συνεχής αναγκαιότητα για τη Symetal. Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή καινοτόμων προϊόντων αλουμινόχαρτου, που ενστερνίζονται πλήρως τη βιωσιμότητα και τις αρχές ESG, που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας, αξιών και επιχειρηματικής στρατηγικής. Η διάκριση Platinum Sustainability Rating από την EcoVadis μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουμε θέσει όσον αφορά την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη και να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μας».

Πηγή: SYMETAL NEWS

Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER